A rászorulókat is segítik

2 órája

A Kondorosi Csárdában üléseztek a Békés vármegyei gazdasszonyok

A szervezet tagjainak többsége sikeresen gazdálkodik.

Nyemcsok László

A Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének közgyűlését tartották csütörtökön a Kondorosi Csárdában, ahol számos fontos téma szerepelt a napirenden. Az eseményt Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz Békés vármegyei elnöke nyitotta meg.

Kozsuch Kornél köszöntötte a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének tagjait
Kozsuch Kornél köszöntötte a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének tagjait

Ezután Csapóné Hernádi Noémi elnök ismertette az egyesület sokszínű tevékenységét, bemutatta az elmúlt időszak eredményeit. Örömükre szolgál az is, hogy bővült a tagságuk. A közgyűlésen megvitatták az agrárium és a közélet aktuális kérdéseit, új terveket, célokat tűztek ki, melyekkel a jövőben tovább erősíthetik közösségüket.

Csapóné Hernádi Noémi elmondta, a szervezet tagjainak többsége sikeresen gazdálkodik, szántóföldi növénytermesztéssel, állattenyésztéssel vagy kertészettel foglalkoznak. A csapat a rászorulók iránti szolidaritást is a zászlajára tűzte. Így nem volt kérdés számukra hogy több zsák gabonával hozzájáruljanak a Magyarok kenyere idei programjához is.

Az elnök kitért arra, a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdaköre 37 alapító taggal jött létre tavaly áprilisban Kondoroson. Szervezetük nyitott mindenki előtt, aki egyetért alapszabályukkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában