Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 23.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 23-én.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Gyulán két helyen emlékeztek 1956 hőseire és mártírjaira. Az Október 23. téren Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja mondott ünnepi beszédet, míg azt megelőzően a gyulavári kopjafánál ifj. Freiberger István emlékezett az 1956-ban történtekre.

A 30 éves, békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola aulájában fogadta Bódiné Bazsó Tünde igazgató a hetvenhat éve végzett, illetve az államosítás miatt a hatodik osztályt befejező öregdiákokat, akik az akkori római katolikus általános iskola tanulói voltak. Ahogy mondták, hetvenhat esztendeje végeztek, de mintha csak ma lett volna.

Október 23-a kulcsszavai a szabadság és a szuverenitás – hangsúlyozta békéscsabai beszédében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Előbb a Jókai színházban tartottak ünnepi műsort, majd a Nagy Imre téren megkoszorúzták Nagy Imre mártír miniszterelnök szobrát. Ezzel tisztelegtek 1956 hősei előtt szerdán, október 23-a, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja apropóján.

Október 23-a minden évben ünnepelni hív bennünket itt, Békésen épp úgy, mint bárhol, ahol magyar ember él a Földön. Ünnepelni a vérrel kivívott szabadságot, a forradalmárok, a pesti srácok hősiességét, bátorságát, egy nemzet tettre kész megmozdulását – hangsúlyozta Dankó Béla országgyűlési képviselő. A megye névadó településén szerdán délelőtt a Forradalmi Emlékműnél tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Vendégünk Kerekes Judit színházi koreográfus, diplomás táncpedagógus, a Fitdance Center Se vezetője, akit nemrégiben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés vármegyei elnöksége Film-, Színház- és Táncművészet kategóriában Prima-díjban részesített. Kerekes Judittal többek között a rangos elismerésről, az eddigi karrierjéről, valamint jövőbeli céljairól is beszélgettünk.

A Körös-Maros Nemzeti Park Maros-ártér részterületén, a Bekai-legelőn az őszi esőzések hatására egymás után bújnak elő a védett gombák. Az őzlábgalóca már messziről feltűnik a zöld fűben.

Kerámiakacsa mentette meg egy virágboltos és az anyósa életét (videó).

Dunába hajtott autójával és meghalt egy nő Szentendrén (videó).


 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

 


 


 


 


 


 


 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában