Összefoglaló

1 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 6.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 6-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Több mint 800-an vettek részt a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem IV. Fuss és Segíts! – elnevezésű jótékonysági futóversenyén vasárnap délelőtt, Békéscsaba belvárosában. A Fuss és Segíts! célja, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, a sport közösségépítő erejére, valamint az összefogás és a jótékonykodás fontosságára, a Fuss és Segíts! ezúttal is fontos karitatív célt szolgált.

Haladunk, pozitív jeleket kaptam! – fogalmazott Facebook-oldalán Kempf Zozo, a klasszis gyulai kerékpáros. Kempf Zozo a svájci BMX freestyle Európa-bajnokságon szenvedett súlyos arcsérülést, több helyen arccsonttörést, amikor tökéletes gyakorlat befejezése után egy visszafordulásból balszerencsésen ért talajt.

A Gádoros Fejlődésért Egyesület az idősek világnapja tiszteletére ünnepséget rendezett a gádorosi idősek részvételével. A Hol van az a nyár című rendezvényre a gádorosi időseket vártak: háromszázan megtöltötték a tornacsarnokot szombaton.

Rekorder ragadozó az a harcsa, amit a napokban fogott egy orosházi horgász. Orosházán, a Kinizsi Horgász Egyesület (mint tógazda) elnöke elmondta, a bányatóban még ekkora hal nem akadt horogra.

Közel 125 éves múltra tekint vissza a József Attila és a Deák utcákat összekötő csabai kishíd. A kishíd először fából készült, majd egy vasbeton létesítmény kapott helyet a helyén, az elmúlt egy évben pedig, a Modern Városok Program keretében, a Munkácsy Negyed kiépítését célzó projekt elemeként teljesen újjáépítették, és immár Réthy hídnak nevezik. Az átadása a napokban történt meg a Munkácsy Fesztivál keretében.

Nem mindennapi vendége volt pénteken este a kondorosi Dérczy Ferenc Könyvtár és Közösségi Háznak. Réti László krimi- és forgatókönyvíró könyvei a Moly.hu értékelései alapján stabilan 90 százalék fölött vannak, ez is mutatja, hogy népszerű és nagyon jó író. Sokan voltak rá kíváncsiak, és Rigler Ivett könyvtárvezetőhöz hasonlóan kérdeztek is tőle.

„Még erősebb, még élesebb támadások fogják érni a patrióta politikai közösséget, hiszen értelemszerűen Brüsszelben abban érdekeltek, hogy ezek a hangok ne jelenjenek meg a nyilvánosságban” – mondta a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki az olasz Liga pontidai gyűlése kapcsán nyilatkozott.

A fiatalok az illegális migráció miatt szűkülő lehetőségeik miatt aggódtak, az idősebbek pedig a keresztény jelképek védelmére hívták fel a figyelmet a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, a lombardiai Pontidában.

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában