Megemlékezés

2 órája

A holokauszt cigány áldozataira emlékeztek Eleken

Az Eleki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat hagyományosan októberben, halottak napjához közeledve tartja a holokauszt cigány áldozataira való megemlékezést, melyet a napokban rendeztek meg.

Vincze Attila

Az eseményről Szelezsán György polgármester Facebook-oldalán számolt be. Mint írta, a holokauszt nemcsak a zsidó közösséget, hanem sok más, köztük a cigány közösséget is súlyosan érintette. Megjegyezte, a fájdalom, amelyet ez az embertelenség okozott, generációkon keresztül él tovább. Kiemelte, hogy az ilyen megemlékezések lehetőséget adnak számunkra, hogy szembenézzünk a történelem sötét eseményeivel, és tanuljunk belőlük.

Elek,holokauszt, megemlékezés
 A holokauszt cigány áldozataira emlékeztek Eleken. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

A polgármester elmondta, a múlt tanulságai arra ösztönöznek bennünket, hogy elköteleződjünk egy olyan jövő mellett, amely a tolerancia, a megértés és az összetartozás értékein alapszik. A mi felelősségünk, hogy ezeket az értékeket közvetítsük a jövő generációinak. Kifejtette, az áldozatok sorsa arra emlékeztet minket, hogy minden ember élete értékes, és hogy közösen kell fellépniük a diszkrimináció és előítélet minden formája ellen.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában