Türelem

7 órája

Felekezetközi női találkozót tartottak Mezőberényben

Légy türelemmel irántam! címszóval rendeztek felekezetközi női találkozót a Mezőberény I. kerületi evangélikus templomban a napokban, amelynek központi témája az volt, hogy miként lehet türelmesen élni napjaink felgyorsult világában. A női találkozóra Budapesttől Debrecenig az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők.

Papp Gábor

Lázárné Skorka Katalin, a Mezőberény I. kerületi Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, október a reformáció hónapja, ami a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) számára mindig kiemelt szerepet játszik az év során. A MEÖT ünnepi rendezvényeket szervez, aminek érdekessége, hogy ebben az évben két nagyrendezvénynek, az ökumenikus napnak, illetve a női találkozónak is Békés vármegye adott otthont. Református, evangélikus, ortodox és baptista hátterű közösségek képviseltették magukat a rendezvényen.

női találkozó, felekezetközi
A türelem témája állt a női találkozó középpontjában. Fotó: Bankó Pál

Női találkozó: türelmesen egy felgyorsult világban  

Az eseményen köszöntötte a megjelenteket dr. Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, majd nyitó áhitatot  tartott Lázárné Skorka Katalin. „Türelmesen egy felgyorsult világban?” címmel előadást tartott Gerőfiné dr. Brebovszky Éva evangélikus lelkész és Szász Anna református lelkipásztor. Ezután úgynevezett panelbeszélgetés következett a felekeztek képviselőivel, amelyet Szilák-Túri Krisztina dunaharaszti evangélikus lelkész vezetett. Értékes hozzászólásokat fogalmazott meg dr. Koncz-Vágási Katalin sarkadi református lelkipásztor, a Református Országos Nőszövetség elnöke és Szebehleczky Borbála Julianna, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusának hivatalvezetője is. A  délután során a résztvevők ellátogattak a Mécses Szolgáló Közösség Egyesületéhez, amelynek munkáját Nelhübel-Oláh Henriette ügyvezető mutatta be.

A türelem hívószó

Lázárné Skorka Katalin, a házigazda lelkész  kifejtette, a türelem olyan hívószó, amely a 21. század emberének nagy kihívást jelent.

Mindent gyorsan, azonnal, nagy tempóban kell megtenni. A nő élete arról is szól, hogy a családban és a hivatásban egyaránt a türelmet kell képviselnie, amely mögött a megértő, megbocsájtó, elhordozó szeretet áll. 

Az eseményt a Manna zenekar dicsőítő előadása után Futó Zoltánné református lelkipásztor igehirdetése zárta.

A Manna zenekar adott dicsőitő előadást. Fotó: Bankó Pál

Szombaton is lesznek programok 

A programok sora ezen a hétvégén is folytatódik Mezőberényben. Szombaton Kelet-Békési Evangélikus Egyházmegyei napot tartanak, melynek délutánján a KaleidoszPók Társulat „Petőfi az én barátom” előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában