Találkozó

2 órája

Kolbásszal és kenyérrel várták az új diákvezetőket a csabai városházán

A szokásoknak megfelelően a 32. Csabai Garabonciás Napok győztesét, Lukoviczki Mátét, valamint a második és harmadik helyezett jelölteket, Gábor Tibor Dominikot, illetve Gellért Milánt fogadta a békéscsabai városvezetés a polgármesteri hivatalban. Az új diákpolgármester és alpolgármesterei a hétfői találkozón a következő időszak tennivalóiról is szót ejtettek.

Vincze Attila

Meleg fogadtatásban volt része az új diákpolgármesternek és a két alpolgármesternek, hiszen házi kolbásszal és kenyérrel várta őket Szarvas Péter polgármester, Bacsa Vendel jegyző és Szántó Zsolt kabinetvezető a városházán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Zwack jelöltje, Lukoviczki Máté vehette át idén a város kulcsát, míg a két alpolgármester a Közgé jelöltje, Gábor Tibor Dominik és a BEG jelöltje, Gellért Milán lett.

új diákpolgármester, alpolgármesterek, fogadás, Szarvas Péter, városháza, Békéscsaba
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Lukoviczki Máté, az új diákpolgármester, valamint Gellért Milán és Gábor Tibor Dominik alpolgármesterek a városháza épülete előtt
Fotó: Vincze Attila

Szarvas Péter: az új diákpolgármester és az alpolgármesterek is számíthatnak az önkormányzatra

A városvezető elmondta, nagyon izgalmas, és sok attrakciós elemet vonultatott fel az idei Csabai Garabonciás Napok eseménysorozata, mind a hét diákpolgármester-jelölt és stábjaik nagyszerűen dolgoztak, nagyon kreatív és innovatív versenyzés folyt az ország legnagyobb középiskolás rendezvényén.

Szarvas Péter megjegyezte, korábban volt alkalma több diákpolgármesterrel is együtt dolgozni, és azt tapasztalta, hogy nagyon hatékonyan tartották a kapcsolatot az önkormányzattal, hiszen szívesen vettek részt számos olyan rendezvényen, ami a fiatalokkal való kapcsolattartást erősítette. Mint fogalmazott, most is erre számít, ugyanis a LIKE fesztiválon már megismerte a jelölteket, és akkor is azt látta, hogy nagyszerűen beszélnek és okos, jó gondolatokat közvetítenek a diákság számára. Kiemelte, hogy ezt a meggyőződését a Garabonciás Napokon nyújtott teljesítményük csak tovább erősítette. A városvezető az új diákpolgármesternek és az alpolgármestereknek azt üzente, hogy számíthatnak a csabai önkormányzatra a következő egy évben, hisz számos olyan esemény lesz, ahol együtt tudnak majd dolgozni. Az elvárásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, a diákság új vezetői legyenek aktívak, figyelmesek a város ügyeivel kapcsolatban és jelezzék, hogyha valamilyen területen önkormányzati intézkedésre van szükség.

új diákpolgármester, alpolgármesterek, fogadás, Szarvas Péter, Bacsa Vendel, Szántó Zsolt, városháza, Békéscsaba
Bacsa Vendel jegyző, Szarvas Péter polgármester, valamint Szántó Zsolt kabinetvezető fogadta a csabai diákság új vezetőit. Fotó: Vincze Attila

Közösségi tereket alakítanának ki az iskolákban

A diákpolgármester kérdésünkre kifejtette: első számú kampánycélja idén, hogy minden iskolával felvegye a kapcsolatot és saját közösségi tereket alakítsanak ki. Lukoviczki Máté rámutatott, hogy az evangélikus gimnázium ebben nagyon sok inspirációt adott számára, így szeretné, hogyha mindenhol hasonló közösségi teret tudnának kialakítani. Emellett egyértelmű céljuk, hogy odafigyeljenek a környezetvédelemre, létrehozva egy zöldebb Békéscsabát. A Zwack jelöltje megjegyezte, az adománygyűjtés 2015 óta nagyon fontos részét képezi iskolája életének és ezt szeretnék városi szintre emelni. A diákpolgármester hangsúlyozta, hatalmas bizalmat kapott a csabai fiatalságtól, és igyekszik a két alpolgármesterrel együtt megfelelni az elvárásoknak. Hozzátette, biztos benne, hogy nagyon jól együtt fognak tudni dolgozni az önkormányzattal, és egy jó évre számít, csupa örömteli pillanattal.

Telefontöltő állomásokat hoznának létre a városban

Gábor Tibor Dominik, a Közgé jelöltje végzett a második helyen, így ő lett az egyik diák-alpolgármester. Mint mondta, csodás érzés számára, hogy képviselheti a helyi fiatalságot, hiszen ez volt az a cél, amiért hónapok óta küzdöttek. Kiemelte, hogy az első számú kampánycélja az, hogy telefontöltő állomásokat helyezzen ki a városban, hiszen kollégistaként számtalanszor került már olyan helyzetbe, hogy lemerült a készüléke, de egyébként szerinte ez a csabaiak számára is egy hasznos dolog lenne. A töltőket tervei szerint a forgalmasabb helyekre, mint például a vasútállomáshoz vagy a Csabagyöngyéhez telepítené majd.

Nyilvános sportpálya, könyvautomaták kihelyezése 

A harmadik helyen végzett BEG jelöltje arról beszélt, hogy rendkívül sokat jelent számára Békéscsaba városa, különösképpen a lakosság, éppen ezért kampánycélja egy nyilvános sportpálya kialakítása, valamint könyvautomatákat is szeretne kihelyezni. Gellért Milán hozzátette, a fenti célok elérése érdekében szeretne minél jobb kapcsolatot kialakítani a városvezetéssel.

új diákpolgármester, alpolgármesterek, fogadás, városháza, Békéscsaba
Gellért Milán, Lukoviczki Máté és Gábor Tibor Dominik a hétfői találkozón a következő időszak tennivalóiról is szót ejtettek.
Fotó: Vincze Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában