Cserediák program

2 órája

Rácsodálkoztak a szarvasi állatpark lakóira a vietnámi diákok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Saigon Tourist együttműködési megállapodás keretében a napokban cserediák program keretében négy vietnámi fiatal és kisérő pedagógusuk tett látogatást a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

Vincze Attila

A program célja, hogy a diákok kölcsönösen megismerhessék egymás kultúráját és szakképzési rendszerét. A Délkelet-Ázsiában, az Indokínai félsziget keleti részén, hazánktól több ezer kilométerre fekvő trópusi, szubtrópusi országból érkezett fiatalok számára teljesen ismeretlen, kalandos és újszerű élményt nyújtott a magyarországi környezet felfedezése számolt be honlapján a nemzeti park.

Szarvas város jelképe, a gímszarvas messze hangzó bőgéssel várta a vietnámi vendégeket. Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Szarvason található legnagyobb bemutatóhelyén a Kárpát-medence állatfajait igyekeztek bemutatni számukra, melyet hatalmas lelkesedéssel fogadtak.

Egyes élőlények, mint például az aranysakálok, az európai bölények, a gím- és a dámszarvasok, a jávorszarvas teljesen ismeretlenek voltak számukra. A Körösvölgyi Állatparkban tett vezetett túra során bemutatták, milyen sokszínű élővilág jellemzi a Kárpát-medencét, hazánk területét. A vaddisznókat, az európai bölényeket nagy élmény volt a diákoknak kézből etetni, az állatsimogatóban lakó állatokat testközelből érinteni, illetve megfigyelni hogyan táplálkozik a jávorszarvas, a farkas vagy a fakó keselyű. A park interaktív eszközei közül a középkori fokgazdálkodást terepasztal segítségével szemléltették részükre. A programnak köszönhetően a lelkes fiatalokat emlékezetes élményekkel tudták gazdagítani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában