Gyász

2 órája

Elhunyt a gyomaendrődi mentős, akinek százak köszönhetik életüket

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint súlyos fájdalom érte közösségüket. Elhunyt mentős kollégájuk, Rávai Béla.

Beol.hu

„Hosszú betegség után elhunyt Rávai Béla bajtársunk, Gyomaendrőd mentőállomás vezetője. Nyáron volt 44 éve, hogy Rávai bajtárs csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez, ahol hosszú éveken keresztül indított útjára életmentőket, akiknek tudása legjavát adta át. Fiatalos lendülete, barátságos és segítőkész jellemvonása miatt hamar beilleszkedett az állomás életébe, szabadidejében pedig előszeretettel pattant motorra és szelte az utakat” – írták közösségi oldalukon a posztban, melyben elhunyt mentős kollégájuktól búcsúznak.

elhunyt mentős, Rávai Béla
Elhunyt mentős bajtársuktól búcsúznak kollégái.
Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Mint fogalmaztak,  Rávai Bélára nem csak szolgálat közben lehetett támaszkodni, a szó legnemesebb értelmében vett Bajtárs volt, kollégái mindig számíthattak segítségére, tanítására. Értékteremtő munkáját néhány éve Gyomaendrődért Emlékplakettel ismerte el a település. 44 év során számtalan rászorulónak segített és százak köszönhetik neki életüket.

Így vallott 4 éve hivatásáról a napokban elhunyt mentős

Rávai Bélával négy esztendeje, 2020-ban portálunk is készített interjút, ekkor így vallott hivatásáról:

Ezt csak úgy lehet csinálni, ha az ember túl tud lendülni a megrázó eseményeken. Például amikor egy rendkívüli halálesettel találkozom és rossz érzéssel megyek haza, próbálok azzal átlendülni rajta, hogy én mindent megtettem a tragédia elkerüléséért. Bár hozzászokni nem lehet, de az ember megedződik az évek során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában