Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 14.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 14-én.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megalakult hétfőn a június 9-ei önkormányzati választás eredménye alapján Békéscsabán, a városháza dísztermében a városi közgyűlés. A békéscsabai városi közgyűlés alakuló ülésén három alpolgármesterről és három tanácsnokról döntöttek. Köszöntőt mondott Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) és dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja.

Az ütközésben részes autók elfoglalják a Gyula irányából Békéscsaba felé tartó két sávot.

Üres ládákat viszek – mondta az autós, akit Békés vármegye egyik mellékútján állítottak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei, közel 40 kilogramm vágott, fogyasztási dohánnyal.

Második alkalommal tartották meg vasárnap a „Fuss és Tekerj” amatőr futó- és kerékpáros rendezvényt Eleken. Az érdeklődés az előző évhez képest még nagyobb volt, hiszen több mint 230 fő nevezett, köztük rengeteg gyermek.

Árokba esett kismacskát mentettek a tűzoltók a napokban a gyulai várnál – írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 31 éves, büntetlen előéletű, pusztaföldvári illetőségű, de jelenleg Ausztriában élő nővel szemben, aki a szomszédját csapta be. Az ügyészség vádiratában próbára bocsátásra tett indítványt.

Tizenegyedik alkalommal rendezett bált a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány pénteken a CsabaParkban, támogatva ezzel a Zwack középiskolát. Az alapítványt több mint 25 éve olyan Békés vármegyei vállalkozók alapították, akik kötődnek az intézményhez, azzal a céllal, hogy segítsék a szakképzést, a hátrányos helyzetű tanulókat és a tehetségek kibontakoztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában