kultúra

2021.01.22. 12:04

Új bemutatókkal és online darabokkal készül a csabai Jókai Színház

Több darab előkészületei is folynak a Békéscsabai Jókai Színházban, hogy a nyitás után azonnal előadásokkal kedveskedhessen közönségének a teátrum – tájékoztatott a Jókai színház.

V. N.

A héten szerdáig a Kakukkfészek című darabot próbálják a színészek. A Családi ágy című vígjáték pedig már csak a nézőket várja, miközben folynak a Trianon című rockopera próbái is. Január 27-én az Árgyélus királyfi című mesedarab sajtónyilvános olvasópróbát tartja a társulat. Míg a Viktória című előadás az enyhítések után egy-két felújító próbával színre kerülhet, a Pezsgős vacsora is hamarosan indulásra kész. Így a járványügyi korlátozások enyhítése után a nézők azonnal birtokba vehetik a színházat, hiszen vígjátékot, zenés darabot, mesét és elgondolkodtató színművet is választhatnak majd a teátrum sokszínű kínálatából.

A 75 éves Jancsik Ferenc a Kakukkfészek próbáján /Fotó: Jókai Színház/

És amíg nem fogadhatja nézőit a Békéscsabai Jókai Színház, online nézhető, előadásait kínálja az érdeklődőknek. A Balkán kobra, a Törvénytelen randevú és a Holló Jankó még néhány napig, a Pszicho és az Egri csillagok pedig február közepéig érhető el. Két előadást, tekintettel a Valentin napi akcióra, február 15-ig lehet megnézni: a felhőtlen szórakozást kínáló Hotel Mimózát és a romantikus lelkű nézők kedvencét, a Tanulmány a nőkről-t.

– Online premierekkel is készülünk: a korábban sok előadást megért, szemtelenül szellemes, Rejtő Jenő humorával mulattató Vesztegzár a Grand Hotelben január 29-től látható, de február folyamán több korábbi, jó minőségben felvett előadás is az otthoni képernyőkre kerülhet, a Mario és a varázsló online premierét pedig február 12-re tervezzük

– ismertette a társulat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!