Kreatív hetek

2023.10.21. 19:08

A beatkorszakot is megidézték a Lencsési Közösségi Házban

Színes programokkal folytatódott a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház által szervezett Kreatív hetek című rendezvénysorozat szombaton.

Papp Gábor

Számos lemezből válogathattak a börzén résztvevők.

Fotó: Bencsik Ádám 

Takács Péter, a közösségi ház igazgatója kiemelte, pénteken nyílt meg intézményük Kreatív műhelye a Lencsési út 18. szám alatt, és ahhoz kapcsolódva hívták életre a 26 kiemelt programból álló Kreatív hetek című programegyüttest, amelynek rendezvényeire három héten át várják az érdeklődőket.

Szombaton rögtön három különböző esemény szolgálta a hétvégi kikapcsolódást. Ismét óriási sikere volt a megyei szinten is egyedülállónak számító Bakelit börzének. Takács Péter kérdésünkre kiemelte, a rendezvényen egyre több fiatal vesz részt, és éppen azért, mert ilyen jellegű állandó program nem igazán van Békésben, vidékről is sokan keresik fel őket, hogy a ’60-as, ’70-es és ’80-as évek zenéit tartalmazó lemezek között szemezgessenek, vásároljanak azokból. 

– A börzének van egy egészen sajátos hangulata, ahogy végigsétálunk az árusok között, akarva akaratlanul a nagy beatkorszak juthat az eszünkbe. Az érdeklődők visszatérnek, akad, aki vevőként kezdte, és ma már árul és persze vásárol is a különlegességekből – tette hozzá a szakember. 

A kreativitás jegyében családi játszóházat is rendeztek szombaton, amelynek középpontjában az őszi lakásdíszek készítése állt. Az évszak színei számtalan lehetőséget rejtenek magukban, ezeket használhatta fel az alkotások során a szép számú érdeklődő.

S ugyancsak a kreativitás áll a középpontban a Nagyváradi Slash Light Kulturális Egyesület és a közösségi ház együttműködésével, a Nagyváradi Fotóklub tagjainak munkáiból szombaton délután megnyílt kiállításon. A Képek, arcok, történetek című tárlaton különleges szociofotók, és azokon keresztül emberi sorsok jelennek meg. A váradiakkal a házban működő Márvány Fotóműhely is szoros kapcsolatot alakított ki.

Takács Péter kérdésünkre elmondta, jövő héten folytatódnak a Kreatív hetek. A teljesség igénye nélkül kedden megalakul a Játssz ma! nevű műhely, amelyben mindenféle szellemi kihívás, sakk, malom és kártya is szerepel majd.

Szintén kedden Kreatívan, egészségesen címmel bemutató tornák lesznek. Csütörtökön az irodalmi kávéház vendége Sarusi Mihály József Attila-díjas író lesz.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!