Kepenyes-tárlat

2024.05.29. 18:05

A Napfény szerelmese legközelebb Gyulára érkezik

Ötödik állomásához, Kápolnásnyékre érkezett kedden Kondoros Kossuth-díjas alkotójának, Kepenyes Pál szobrászművésznek: „A napfény szerelmese" című kiállítása.

Nyemcsok László

Rangos vendégek is részt vettek Kepenyes Pál kiállításának megnyitóján, többen a 2021-ben elhunyt művész személyes jóbarátai voltak

A kápolnásnyéki megnyitón L. Simon László, József Attila-díjas író, Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Megyeri János kurátor köszöntötte a megjelenteket.

Rangos vendégek is részt vettek Kepenyes Pál kiállításának megnyitóján, többen a 2021-ben elhunyt művész személyes jóbarátai voltak
Forrás: Facebook

Az ünnepi műsort Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnek, valamint Balogh Ádámnak és Balogh Máténak, a székesfehérvári Hermann Zeneiskola diákjainak csodálatos zenei előadása alkotta.

– A megnyitót követően a szép számban megjelentek megtekintették városunk díszpolgárának egyedi stílusú alkotásait, melyek az elmúlt évtizedekben méltán érdemeltek ki egyaránt hazai és nemzetközi elismeréseket – hangsúlyozta Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere. – A tárlat hamarosan vármegyénkbe is megérkezik, hiszen a következő kiállítást június 22-ei megnyitóval Gyulán tartjuk.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!