Békés-tarhosi Zenei Napok

2024.06.21. 21:41

Megkezdődött az idei BÉTAZEN - galériával

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nagy sikerű nyitóhangversenyével megkezdődtek a 48. Békés-tarhosi Zenei Napok. A csütörtökön délután, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermében megtartott esemény szólistája Tóth Péter zongoraművész volt, vezényelt Rázga Áron. A BÉTAZEN számos érdekességet tartogat idén is.

Papp Gábor

Megnyitó beszédében Deákné Domonkos Julianna oktatási és kulturális tanácsnok elmondta, idén 48. alkalommal rendezik meg az országban egyedülálló, a városban nagy múltra visszatekintő zenei fesztivált, a Békés-tarhosi Zenei Napokat, a BÉTAZEN-t. Mint kiemelte, a zene hívó szavát most is sokan meghallották, csütörtökön is teltház előtt ünnepelhettük a magyar kultúrát, azon belül is a zenét. Szólt arról, hogy a közelmúltban bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a Magyar Örökség Díjat őrző Békés-tarhosi Énekiskola. Ennek kapcsán kitért a legendás intézmény történetére.

bétazen
Nagy sikerű hangversenyt tartottak a BÉTAZEN nyitányaként. 
Fotó: Gazsó János

BÉTAZEN: 1976 óta sokszínű programkínálat

Mint kifejtette, az 1976 óta megrendezett BÉTAZEN idén is változatos, sokszínű programkínálattal várja látogatóit. 

– A hagyományosan gazdag nyári rendezvénypaletta meghatározó elemei között számos új is fellelhető az idei programfüzetben, az irodalmi emlékest, musical, jazz-est mellett a hagyományos programelemeket is életre hívnak, így például növendékhangverseny, kórustalálkozó, fúvószenekari találkozó, népzene, néptánc, táborok-kurzusok, gyermekműsor színesítik a palettát – emelte ki. – Már hagyománynak számít, hogy a nyitóünnepségen a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyitóhangversenyét hallgathatják az érdeklődők.

 

Meghatározó kulturális szerepet tölt be 

Hangsúlyozta, a BÉTAZEN a város kulturális életében meghatározó szerepet tölt be. 

– A békési önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik minden évben támogatni e színvonalas rendezvényt – fogalmazott.

Deákné Domokos Julianna köszönetet mondott a zenei napok művészeti vezetőjének, Bagoly Lászlónak, a rendezvény létrejöttét segítő, támogató szervezeteknek, intézményeknek, társrendező szervezeteknek. Mint mondta, külön köszönet illeti a Békés Városi Kulturális Központ vezetőit, valamennyi dolgozóját. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!