Megbecsülés

3 órája

Díszdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Békéscsabán – galériával

Az elmúlt időszakban több szakember vehetett át képző intézményében a végzettségük megszerzését követő 75, 65, 60 és 50 évvel gránit-, vas-, gyémánt- és aranydiplomát. A díszdiplomás pedagógusokat csütörtökön Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban köszöntötte és ajándékozta meg a városvezetés.

Licska Balázs

Békéscsaba megbecsüli a pedagógusokat, fontosnak ítéli elismerni a tevékenységüket – hangzott el a díszdiplomás pedagógusok csütörtöki köszöntésén, amelyen nemcsak a jubiláló szakemberek, hanem a köznevelési, közoktatási intézmények jelenlegi és nyugalmazott vezetői is találkoztak, a több évtizedes hagyományoknak megfelelően.

díszdiplomás pedagógus, köszöntés, Békéscsaba
Díszdiplomás pedagógusokat köszöntött a városvezetés csütörtökön Békéscsabán. Fotó: Lehoczky Péter

A díszdiplomás pedagógusok munkássága generációkon ível át

Szarvas Péter polgármester beszédében megerősítette, hogy Békéscsaba elismeri azokat a pedagógusokat, akik generációkat neveltek, oktattak. Hangsúlyozta, hogy ők mindannyian olyan szakmát, hivatást választottak, amely megfizethetetlen, pótolhatatlan, amely örök érték, és kiemelte, hogy a pedagógus személyiségének mekkora szerepe van. Hiszen nemcsak tudást közvetítenek, hanem példát is mutatnak, segítenek a fiataloknak eligazodni a változó világban.

A városvezető beszélt arról, hogy a most köszöntött díszdiplomás pedagógusok tevékenysége generációkon ível át, nemzedékeken keresztül érezteti hatását. Jobbá, teljesebbé, tudatosabbá tették a település egész közösségét, értékrendet is átadtak a tudás mellett. Úgy véli, hogy az ünnepeltek példát mutatnak azok számára is, akik most állnak a katedrán. 

Színvonalas műsorral is meglepték a díszdiplomás pedagógusokat

A díszdiplomás pedagógusokat a Munkácsy Mihály Múzeum könyvével – amely Csabai értéktár címmel jelent meg és a békéscsabai értéktárban szereplő kuriózumokat jeleníti meg –, valamint virággal ajándékozták meg, ebben közreműködött Szarvas Péter polgármester mellett Varga Tamás alpolgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A rendezvényen műsorral jelentkezett Hajtmann Ildikó Bonis Bona- és Trefort Ágoston-díjas pedagógus, illetve Gál Csaba zongoraművész.

Gránit-, vas- és gyémántdiplomát érdemeltek ki

A díszdiplomás pedagógusok köszöntésén elhangzott: Uhrin Györgyné gránit-, míg Lenkefi Konrádné, Ijjas Lajosné, Kovács Mártonné és Krett Györgyné vasdiplomát érdemelt ki a közelmúltban. Gyémántdiplomát vehetett át Angyal Imréné, Balázs Imréné, Bikádi Pálné, Bujdosó Imréné, dr. Beraczka Istvánné, dr. Wébel Dezsőné, Lehoczky László Mihály, Miklyáné Fejes Gabriella, Nánási Jánosné, Nemes Lászlóné, Némethné Olaszi Mária, Povázsayné Tóth Éva, Szalai Ilona Lenke, Szántó Istvánné, Ulbert Istvánné, Valaczkainé Pettendi Mária, Vida Mihályné, dr. Bőke Gyuláné és Fábián Gáborné.

Ötven év után aranydiplomát vehetettek át

A végzettségének megszerzése után 50 év telt el, így aranydiplomát kapott a képző intézményében a közelmúltban

  • dr. Jároli József István, 
  • Erdős Tiborné, 
  • Feketéné Szabó Katalin, 
  • Gellén Katalin, 
  • Koszna Györgyné, 
  • Mácsainé Galli Magdolna Edit, 
  • Miklós András Mihályné, 
  • Nagyné Bielik Ágnes, 
  • Pálmainé Szilágyi Katalin, 
  • Petrovszki Pálné, 
  • Plavecz Jánosné, 
  • Rébeli-Szabó Attiláné, 
  • és Traciuc Georgia Manuela, 

tehát őket is köszöntötték díszdiplomás pedagógusként.

A rendezvényen köszöntőt mondott Szarvas Péter polgármester. Fotó: Lehoczky Péter

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában