Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 17.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 17-én.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírösszefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Három alelnökről, öt tanácsnokról, valamint négy bizottság felállításáról döntött a Békés vármegyei közgyűlés a csütörtökön Békéscsabán, a vármegyeházán tartott ülésén. A Békés vármegyei közgyűlés főállású alelnökének választották Szegedi Balázst és dr. Onody Gyulát, társadalmi megbízatású alelnökként pedig Márjalaki József segíti a munkát.

Életének 85. évében elhunyt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője – adta hírül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Bussné Petrovszki Erika Őszi álom című fantázianevű finomsága nyerte a Békés kedvenc süteménye versenyt. A megmérettetésre tizenhat ínyencséggel neveztek készítőik. Békés kedvenc süteménye október 28-tól megvásárolható lesz a helyi cukrászdákban.

Helyismereti foglalkozás, szituációs begyakorló gyakorlat tűz oltására, a műszaki mentésre szolgáló felkészítés érdekében. Az orosházi tűzoltók ezért érkeztek csütörtökön reggel a város főutcájára, a Kossuth utcai, hétemeletes társasházakhoz.

Több mint 1500 kilogramm túlsúllyal közlekedett, a rakománya odalett annak a román sofőrnek, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a méhkeréki határátkelőnél állítottak meg. A túlsúlyos furgon rakterét plafonig pakolták zöldségekkel.

Más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 69 éves, büntetett előéletű kaszaperi férfival szemben, aki egy 61 éves nőt erőszakolt meg. Akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva lefektette a nőt a ház egyik szobájában és megerőszakolta őt.

Hódmezővásárhely önkormányzata pályázni fog a szabadkígyósi kastélyra – erősítette meg a delmagyar.hu érdeklődésére a város polgármestere. Márki-Zay Péter a beszámoló szerint azt viszont nem tudta, hogy a szabadkígyósi kastély felújítása részben történt meg. A szabadkígyósi önkormányzat jövő héten dönt a kérdésben.

Az elmúlt időszakban több szakember vehetett át képző intézményében a végzettségük megszerzését követő 75, 65, 60 és 50 évvel gránit-, vas-, gyémánt- és aranydiplomát. A díszdiplomás pedagógusokat csütörtökön Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban köszöntötte és ajándékozta meg a városvezetés.

Azonosították a rendőrök azt az autót, amelynek vezetőjét nem izgatta, hogy kerékpárosoknak és gyalogosoknak készült a József Attila és Deák utcákat összekötő, pár hete átadott Réthy Pál híd. A sofőr szabálytalanul áthajtott a csabai kishídon. Az eset múlt héten szerdán történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában