Békéscsaba

3 órája

1956-os elítélt beszámolóján át hallhattak a forradalomról a diákok

Csütörtökön délelőtt „A forradalom igazsága, az igazság forradalma” címmel tartott Murányi Levente előadást Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az 1956-os eseményeket felelevenítő előadáson részt vett 138 diák, öt békéscsabai iskolából.

Dinya Magdolna

Az 1956-os elítélt személyes hangvételű beszámolóját „A forradalom igazsága, az igazság forradalma” címmel hallgathatta meg a közönség a Munkácsy Mihály Múzeumban.

1956, megemlékezés, múzeum, előadás
Murányi Levente, egy 1956-os elítélt tartott előadást Békéscsabán Fotó: Beol.hu 

Később Forrainé Kovács Márta történész-muzeológus és Vánsza Pál, a POFOSZ Békés Vármegyei Szervezetének elnöke vezette végig a jelen lévő diákokat Békéscsaba belvárosában, ahol az ’56-os események helyszíneit ismerhették meg közelebbről. A program végén a csoport ellátogatott a Fekete Pál gyűjteményhez is. A rendezvény a Munkácsy Mihály Múzeum, a Nagy Imre Társaság Békéscsabai Szervezete és a POFOSZ Békés Vármegyei Szervezete Magyar Október Hagyományőrző Tagozatának szervezésében jött létre. 

Több mint száz diák vett részt az elődáson. Fotó: Beol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában