Békéscsaba után

2024.07.27. 07:38

A Magyar Zene Házába visz gyerekkoncertet Szives Márton

Elviszik a Magyar Zene Házába is azt az immerzív gyerekkoncertet, amelyet korábban a Filharmónia Magyarország és a Munkácsy Negyed közös rendezvényeként a békéscsabai zeneiskolában is bemutattak – ismertette Szives Márton Pro Arte Aranyérmes és MMA-ösztöndíjas ütőhangszeres művész.

Licska Balázs

A gyerekek alkotnak is a játékkal megspékelt gyerekkoncert közben. Fotó: Szives Márton

Elmondta, hogy a Magyar Zene Házába látogat el a „Történet a mesén túl” című koncertsorozat újabb eseménye. A vizuális gyerekkoncertet augusztus 3-án Nagy Katalin Matild képzőművésszel és a Samodai-Szives Duóval viszik el a szabadtéri színpadra. Lesz minden, festék, mozgás, interakció, közös zenélés és mese; a történet pedig együtt fogalmazzák meg a közönséggel.

A gyerekek alkotnak is a játékkal megspékelt gyerekkoncert közben. Fotó: Szives Márton

Legutóbb a Filharmónia Magyarország és a békéscsabai Munkácsy Negyed közös eseményén alkottak együtt az ütőhangszeres művésszel a gyerekek, de a Samodai-Szives Duó koncertjén a szarvasi közönség és a Lóvasút gyermekhada is beszállt a történet alakításába. A végeredmény pedig egy alkotással és kikapcsolódással teli röpke egy óra lett, amelynek a végén egy óriási festményt készítettek a közreműködők – és közben megmentették a királylányt vagy éppen a királyfit.

– A Magyar Zene Háza az egyik legjobb helyszín egy ilyen programhoz: inspiráló a környezet és a csapat is, az egész helyszín a zenepedagógia szabadegyeteme – hangsúlyozta Szives Márton, aki kifejezetten erre a helyszínre dolgozta át Nagy Katalinnal és a Samodai Bence trombitaművésszel a programot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!