Örömzenélés

2024.08.13. 06:50

Fúvószenekari fesztiváltól lesz ismét hangos Tótkomlós

Emlékezhetünk még sokan, milyen nagy sikere volt a zenészeknek Tótkomlóson. Az előző nemzetközi fúvószenekari fesztivál résztvevőivel megtelt a belváros, mazsorettek táncoltak, indulók pezsdítették fel a hangulatot. A komlósiak megismétlik a fúvószenekari fesztivált.

Csete Ilona

A tótkomlósi napok keretében rendezik meg a 10. nemzetközi fúvószenekari fesztivált. Augusztus 18-20. között rengeteg programmal készülnek a házigazdák, akiket nagyon sok önkéntes segít. Krcsméri János, a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar karnagya elmesélte, miközben szervezik a nemzetközi találkozót, a zenekar járt Pozsonyban, a határon túli szlovákok találkozóján, kinn voltak Rézyen, a 33. székelyföldi fúvószenekari fesztiválon.

fúvószenekari fesztivál, Tótkomlós, fúvószenekar
A komlósiak 5 évente rendezik meg ezt a nagyszabású fúvószenekari fesztivált. Fotó: Bunda Gábor / Forrás: Tótkomlósi fúvószenekar

– Itt már 30 éve jelen vagyok oktatóként, karnagyként, zsűritagként – tette hozzá, utalva a jó kapcsolatokra Krcsméri János, akinek a napjait a XXIII. Tótkomlósi Napok keretében lebonyolítandó 10. nemzetközi fúvósfesztivál szervezésének a részletei kötik le. Tizehárom zenekar érkezik Tótkomlósra, ebből 7 hazai, a többi külföldi.

Zenés felvonulás színesíti a fúvószenekari fesztivált

A komlósiak 5 évente rendezik meg ezt a nagyszabású zenekari találkozót. Augusztus 17-én, a nyitó napon lesz kiállítás, ekkor lépnek fel a házigazdák a két zenekarukkal. Másnap, 18-án tartanak szlovák napot, amelyhez kapcsolódnak a dél-alföldi szlovákok a gasztronómiai rendezvényükkel. Az elkövetkezendő napok nem szűkölködnek zenei eseményekben sem, hiszen fellép a Tremoló mandolinzenekar mellett például a nagylaki, a pozsonyi, a kassai zenekar is.

– A leglátványosabb és zenei csemegének is nevezhetjük az augusztus 19-én 14 órakor kezdődő zenés felvonulást, a közös örömzenélést a Komló Szálloda előtt, majd a zenekarok műsorát a színpadon. De augusztus 20-án se maradnak a komlósiak fúvószene nélkül – tette hozzá Krcsméri János.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!