Békéscsaba

2024.09.12. 14:44

Barcelona 30: Szigeti Tamás fotóiból nyílt kiállítás a Csabagyöngyében – videóval

Szerdán délután Szigeti Tamás fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban, a második Békéscsabai Fotó Fesztivál keretében. A bemutatott képek 2022 nyarán készültek a barcelonai olimpia 30. évfordulójának alkalmából.

Dinya Magdolna

Különleges fotókiállítás nyílt a Csabagyöngye Kulturális Központban

Fotó: Beol.hu

A kiállítás egyediségét az is tükrözi, hogy egy varázslatos időutazást nyújt a nézők számára. Imre György, a kiállítás szervezője elmondta, hogy a mostani tárlat tekinthető egy korábbi, olimpiai formaruha kiállítás folytatásának is, ezúttal azonban más perspektívából nyújtott az alkotó betekintést a sportolók életébe. Szigeti Tamás kettős portréival a sportolók életének különleges, időn átívelő pillanatait ragadja meg, megmutatva, hogyan változtak az évek során, és mégis hogyan őrizték meg ugyanazt a szemcsillogást, mosolyt és emberi vonásaikat.

Barcelona 30, fotókiállítás, Békéscsaba
Különleges fotókiállítás nyílt a Csabagyöngye Kulturális Központban
Fotó: Beol.hu

A fotókiállításon 22 kiváló sportember portréja köszön vissza

 A Barcelona 30 című kiállításon 21 fotón, 22 kiváló sportember portréja köszön vissza, és minden fotó mögött egy mély és jelentőségteljes történet áll. A kiállítást Szigeti Csaba, a város köznevelési és sport csoport osztályvezető-helyettese nyitotta meg, aki hangsúlyozta a barcelonai olimpia jelentőségét Békéscsaba számára. 

– A barcelonai olimpia különösen fontos a békéscsabaiaknak, soha annyi csabai egyesületben versenyző nem járt az olimpián mint akkor. Bár azután volt olimpia, amin többen is részt vettek a városból, a barcelonai eredményeket azóta sem sikerült felülmúlni. Ónodi Henrietta akkor lett olimpiai arany és ezüstérmes. A sors keserű fintora, hogy sajnos jelenleg az életéért küzd – részletezte. 

Az alkotó átadott a szervezőknek egy barcelonai fotót a megnyitó ünnepségen Ónodi Henriettáról, az olimpiai bajnok tornászról, mivel róla nem készült harminc évvel későbbi portré. Emiatt az ő képe nem szerepel a kiállított alkotások között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!