Ecce Drinyó

2024.09.02. 09:20

Különleges formák és domborulatok a csabai könyvtár kiállításán – galériával

Megnyílt a napokban a békéscsabai származású szobrászművész, Drienyovszki János kiállítása a Békés Megyei Könyvtárban. Az Ecce Drinyó című tárlat szeptember 30-ig látogatható.

Vincze Attila

A kiállítás pénteki megnyitóján a Békés Megyei Könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Juhász Zoltán előbb az alkotó munkásságáról, életútjáról mesélt. 

kiállítás, szobrok, Drienyovszki János, Csabagyöngye
A kiállítás megnyitóján a szobrok alkotójával, Drienyovszki Jánossal Mészáros Zsuzsanna beszélgetett. Fotó: Vincze Attila 

Drienyovszki János Békéscsabán született, idén szeptemberben ünnepli 70. születésnapját. A vezetékneve alapján szlovák felmenőkkel is rendelkező szobrászművész középiskolás korában kezdett el foglalkozni a művészetekkel, első szobrát fából készítette gimnazista korában. A debreceni, illetve a tanítóképző főiskolán tanult, 1980 óta kiállító szobrászművész. Egyéni kiállításai nyíltak Szegeden, Debrecenben, Sopronban, Budapesten, legutóbb 2018-ban Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban voltak láthatóak alkotásai. Járt külföldi alkotótáborokban, többek között Japánban, Horvátországban, Dániában, Finnországban. A könyvtárigazgató hozzátette, a művész családja kereste meg az intézményt a kiállítás ötletével.
Az eseményen Drienyovszki Jánossal Mészáros Zsuszanna művészettörténész beszélgetett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!