Kézilabda

2024.09.15. 09:33

Egyszer sem vezettek az orosháziak

Nem sikerült a hazai rajt az orosházi lányoknak, akik az NB I. B-s kézilabda-bajnokság második fordulójában a Hajdúnánással szemben maradtak alul minimális különbséggel. A kellemetlen pontvesztés a védekezés hiányosságainak számlájára írható, ahogyan az a nyitányon és a felkészülési időszak során is megtapasztalható volt.

Bakulya Mihály

Ezúttal Patyi Anna és Ács Orsolya köteléke sem volt túlzottan acélos. Fotó: Zsedényi Péter

Zengő Alföld Orosházi KA–Hajdúnánás SK 35–36 (20–21)
NB I. B-s női kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 200 néző. Vezette: dr. Csuka Pál, Kocsis Olivér.
Orosháza: Bálint – Pécsi 2, Zavaczki 2, Vass 8 (1), Gutecz 1, Kenyeres 2, Rácz 2. Csere: Reszegi, Madera-Domokos (kapus), Petri, Gara, BARÁTH 8 (3), Kozma, Patyi 2, PÉTER 6. Edző: Törő Szabolcs. A Hajdúnánás legjobb góldobói: Siska 14 (6), Szécsi 5, Nyakó 4, Bagi 4 (1).
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 8/7.

A nánásiak tavaly az orosházi csapat mumusának számítottak, mind a négy szerezhető pontot megszerezték. Most is jobban kezdtek, sorra dobták a gólokat, velük szemben a hazaiak rengeteget hibáztak, így az edzőjüknek 3–8-as állásnál már 8. percben meg kellett szakítania a játékot. Jót tettek az intelmek, nyomban 6–8-ra alakították a meccset. A 14. percig állandósult a két-három gól közte, ekkor Baráth Berta triplájával 11–11-nél először volt egálban a két fél. A hazaiakban nem volt meg az a plusz, ami a fordításhoz kellett volna, ami elsődlegesen a védekezés hiányosságaira volt vezethető. Siska gyakorlatilag tarthatatlannak bizonyult számukra, de a félidő végén két egykori játékosuk, Nyakó és Kostyó is belelendült.
A házigazdák minimális hátrányból indították a második játékrészt. Kiélezett csata folyt, az eredmény folyamatosan szorosan alakult, de a minimális előny ezúttal is rendre a látogatóknál volt. A félidő közepén hárommal is vezettek a nánásiak (26–29), de azután nagy küzdelem árán megint visszazárkózott az Orosháza. A jól játszó Péter Petra révén két perccel a vége előtt lett 34–34, ám a hajrá a rutinos Siska Pálma jóvoltából a hajdúságiak szája íze szerint alakult, akik egyetlen többlet találattal két pontot raboltak el.
Zalai Csanád, másodedző: – Az elején sajnos nagyon elengedtük az ellenfelet. A védekezés nem állt össze, nagyon kevés támadást védekeztünk ki. Ezekben a következő fordulókban sokat kell javulnunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában