Segítség

23 órája

Megérkeztek Békésből a homokzsákok az árvízi védekezéshez

Kedden a délutáni órákban megérkezett Esztergomba a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) rendkívüli árhullám dokumentálására, illetve az Országos Műszaki Irányító Törzs, az OMIT Sajtótájékoztatási szakcsoport munkájának segítésére átvezényelt két munkatársa, akik szerdán munkába is álltak.

Papp Gábor

Komáromban elkezdték bevédeni a kulisszanyílásokat

Fotó: KÖVIZIG

A KÖVIZIG területéről útnak indított 120 ezer homokzsák az esti órákban megérkezett Bácsára. Így a korábban igényelt 400 ezer homokzsákot teljes egészében leszállították.

Újabb igény keretében 53 ezer 200 homokzsákot biztosították a DÉDUVIZIG részére a KÖVIZIG területéről a védekezés helyszínére. Az OMIT kérésnek megfelelően tér- és vonalvilágítási eszközöket biztosítottak és kezelőszemélyzetet vezényeltek át a KDVVIZIG, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság területére, mely során reflektorállványokat, lámpatesteket, fénytornyokat, illetve áramfejlesztőket biztosít a KÖVIZIG 10 fős fizikai állomány mellett.

Pilismarot felé
Fotó: KÖVIZIG
A dömösi hajóállomást is ellepte a víz

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában