Békéscsaba

2024.09.15. 07:01

A Hősök és az Alföld Quartet is fellép a Munkácsy Fesztiválon

A Hősök, a Roy & Ádám Trió, valamint a Sárik Péter Trió és Berki Tamás is fellép a Munkácsy Fesztivál keretében, amelyet szeptember 27. és 29. között, péntektől vasárnapig rendeznek Békéscsabán. A Munkácsy Fesztivál részeként avatják fel az újjáépített kishidat a Munkácsy Negyedben.

Licska Balázs

Békéscsaba Facebook-oldalán közzétették azt a részletes listát, hogy milyen programok várhatók a Munkácsy Fesztivál három, pontosabban négy napja alatt, mivel lesz egy nulladik nap is. Ezek közül emeltünk ki néhányat.

Alföld Quartet, kishíd, koncert, Munkácsy Fesztivál
Az Alföld Quartet a kishídon ad koncertet a Munkácsy Fesztivál keretében. Fotó: Alföld Quartet Facebook oldala

Rengeteg programot kínálnak a Munkácsy Fesztivál keretében

  • Szeptember 26-án, csütörtökön 16 órakor lesz egy flashmob Munkácsy Mihály híres festménye, az Ásító inas kapcsán, hogy hol, az egyelőre meglepetés.
  • Szeptember 27-én, pénteken 17.45 órától kezdődnek a programok a kishídnál: lesz térzene a Derkovits soron, majd felavatják az újjáépített Deák és József Attila utca közötti kishidat hordógurítással és borkóstolóval, aztán pedig a hídfőnél felavatják az Ásító inas szobrot is. Ezt követően, 19.30 órától és 20 órától is lesz fényfestés a Munkácsy Mihály Múzeum homlokzatára. 20.30 órától pedig a Hősök koncertezik a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadán.
  • Szeptember 28-án, szombaton 14 órától festők lepik el a Munkácsy Negyedet, a bábszínház előtti kertet, szintén 14 órától újra könyvbörzét tartanak a Békés Megyei Könyvtárnál. 16 órától lesz hídköszöntő városismereti séta a Munkácsy Negyedben, 17 órától dalok csendülnek fel a Munkácsy musicalből a Munkácsy Emlékháznál, 19 órától Szent Mihály-napi lampionos felvonulás a Csabagyöngye Kulturális Központnál, 20.30 órától pedig fellép szintén itt a Roy & Ádám Trió.
  • Szeptember 29-én, vasárnap 15 és 18 óra között játszóház lesz a bábszínház előtti kertben, 16 órától az Alföld Quartet ad koncertet a kishídon, 17 órától dalok hangzanak el a Munkácsy musicalből a Munkácsy Emlékháznál, 18 órától pedig jazzkoncert lesz, fellép a Sárik Péter Trió és Berki Tamás a Csabagyöngye Kulturális Központ stégszínpadán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!