Zenészek

2 órája

Dalszerzők napja: Hegedűs Józsi is visszatér egykori iskolájába

Közeleg a Dalszerzők Napja, október 8., ebből az alkalomból tizenkét népszerű művész látogat vissza egykori iskolájába az Artisjus Egyesület szervezésében. Hegedűs Józsit Békéscsabán várják a fiatalok a Dalszerzők Napja apropójából.

dr. Nagy Szilvia

Népszerű szerzők látogatnak vissza a Dalszerzők Napja alkalmából alma materükbe, hogy zenéljenek és meséljenek a fiataloknak a dalokról, a dalszerzésről és arról, hogy az egykori iskolás éveik milyen hatással voltak későbbi alkotói munkájukra. Hegedűs Józsit ma 13 órára várják a  Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Műszaki Szakgimnázium dísztermébe.

Hegedűs Józsi, Beol podcast, dalszerzők napja, iskola
A Dalszerzők Napja alkalmából Hegedűs Józsit ma 13 órára várják a  Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Műszaki Szakgimnázium dísztermébe. Fotó: Hegedűs Józsi Facebook oldala

A szabadkígyósi születésű Hegedűs Józsi korábban a Beol.hu podcast hallgatóinak elárulta,  sokáig rocksztár szeretett volna lenni, mára már kevesebb torzítót használ a gitárján.  

– Első zenei élményem a Tankcsapda volt, de rengeteg muzikalitás ragadt rám kicsi koromból, amikor apukám még lázadó korszakában volt. Sokáig játszottam punkot, később, tizenéves koromban jött az életembe az indentitást formáló Szabó Balázs bandája, a Parno Graszt és a Kistehén. A cigány népzene is hatással van rám, s külön öröm, hogy ma már az új platformok segítségével is bejárhatom a világot. A zeném eljut Új-Zélandtól Mexikóig – nyilatkozta korábban. 
Azt, hogy mennyire fontos az előadóművészetben az alázat, a gyakorlás, pénteken békéscsabai alma materében is megerősítheti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!