400. újszülött

2 órája

A kaszaperi Dominik a 400. baba az orosházi kórházban

Megszületett az idei esztendő 400. babája az orosházi kórházban. A 400. baba, a kaszaperi Jámbor Mihály János és Jámborné Medgyesi Nikoletta gyermeke, Dominik 3040 grammal és 50 centiméterrel érkezett a világra.

Csete Ilona

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán szeptember 30-án 23 órakor megszületett a 400. baba

400. baba, orosházi kórház, újszülött
Megérkezett a 400. baba Orosházán. A szülészeti osztály nevében dr. Farczádi Csilla szakorvos és az osztályon dolgozó ápolók és csecsemős kollégák köszöntötték a büszke anyukát és a babát. Csoportkép: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Dominikot 5 éves bátyja és 2 éves nővére várja otthon, utóbbi már nagyon, az elmúlt hetekben folyamatosan puszilgatta édesanyja pocakját és mondogatta, hogy „kistesó”.

A tesók várják Dominikot

– A család készülődik, az otthoni hírek szerint főleg az apukája van bezsongva és meghatódva – mondja nevetve Nikoletta. Hozzáteszi, férje végig vele volt, mindenben támogatta, ami óriási segítséget jelentett. – Sajnos a várandósság alatt nem volt minden rendben a korábbi egészségügyi problémáim okán, de átvészeltük. Azt vallom, minden várandósság jó tud lenni, ha megoldjuk és viseljük a vele járó dolgokat. Igazság szerint Gyulán kezdtem a terhesgondozást, az volt a terv, hogy ott is születik meg a baba, azonban a szülés hirtelen indult meg, akadt némi komplikáció is, így a mentő Orosházára hozott be. Korábban sok negatív dolgot hallottam erről a kórházról, de a személyes tapasztalatom teljesen más. Dr. Farczádi Csilla doktornő végtelenül türelmes és kedves volt a szülésnél, az osztályon pedig mindenki segít, nagyon pozitívak az élményeim – tette hozzá az édesanya.

A kaszaperi család harmadik gyermeke Dominik. Babafotó: Vizi Anna/BabyBox Photography

Az se baj, ha eleven lesz a 400. baba

Elmesélte, a nagyobb gyerekek nagyon nyugodtak és jó alvók voltak, bíznak benne, hogy a legkisebb is követi a nagy tesók példáját. 
– De az sem gond, ha elevenebb lesz, majd megoldjuk, a lényeg az egészség – zárja mosolyogva Nikoletta.

A szokásoknak megfelelően a család 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét az orosházi TESCO áruházban található Margaréta Babaáruház tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában