Röplabda

3 órája

Zöldre vált a szemafor az Extraligában

Ahogy a tavalyi Extraliga idényt, úgy a mostanit is a régi nagy rivális Fatum-Nyíregyháza ellen kezdi meg az MBH-Békéscsaba női röplabdacsapata, amely pénteken 18 órai kezdettel lép pályára a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Gajdács Pál

A tavalyi nyitányon némi meglepetésre a szabolcsiak győztek 3:1-re, a nyíregyházi visszavágón azonban ugyanilyen arányban a BRSE diadalmaskodott. 

MBH-Békéscsaba, Nyíregyháza, röplabda, női röplabda
Az MBH-Békéscsaba megújult együttese a régi nagy ellenfél, a Fatum-Nyíregyházát fogadja az Extraliga pénteki nyitókörében
Fotó: BRSE/Somogyi Martin

A Békéscsaba bronzérmes, a Fatum csupán 6. lett tavaly, mindkét gárdánál bíznak az előrelépésben. Érdekesség, hogy az előző évben még a Békéscsabát szolgáló Pintér Andrea és Kump Alíz a Nyíregyháza, a szerb Nina Kocics meg éppen Szabolcsból érkezvén immáron a Békéscsaba mezét viseli. A két csapat két hete a lugosi tornán is összecsapott egymással, a meccset a Csaba nyerte 3:0-ra. Ezzel az eredménnyel abszolút elégedettek lennének most is a Viharsarokban, de pénteken már pontokért megy a küzdelem.

Az új bajnokságban újdonság, hogy 8, helyett 9 csapat küzd majd a pontokért. Új csapat a Vasas SC és a magyar U19-es válogatott. Utóbbi eredményei beleszámítanak a február elejéig tartó alapszakasz eredményébe. A mérkőzést a Jámbor Tamás, Tillmann Gyula játékvezetői kettős vezeti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában