Témahét

2 órája

Sokszínű témahét az orosházi Táncsicsban

Az Oktatási Hivatal bázisintézményi program keretében az orosházi Táncsics gimnáziumban újabb rendezvényt hirdettek.

Csete Ilona

Az Oktatási Hivatal bázisintézményi programjaként rendezték meg a Mozdulj a klímáért! és a Világ legnagyobb tanórája a Táncsicsban című napot Gabnai Edit és Seres Erzsébet szervezésében, az öko munkacsoport közreműködésével. A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Magyar Természetvédők Szövetsége által meghirdetett Mozdulj a klímáért! akcióhét és a Belügyminisztérium, mint projektgazda, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság, az UNICEFF Magyarország szakmai támogatásával és az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett Világ legnagyobb tanórája program iskolai megvalósítását mutatták be az érdeklődőknek.

Mozdulj a klímáért! és a Világ legnagyobb tanórája a Táncsicsban
Mozdulj a klímáért! és a Világ legnagyobb tanórája a Táncsicsban. Fotó: Facebook

Az iskolai program a Világ legnagyobb tanórája nyitórendezvényének az online közvetítésével kezdődött, amelyben a fenntarthatóságért elkötelezett előadók előadását hallgatták meg. Majd a Középiskolai MTA Alumni program részreként dr. Majzinger István, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézet intézetvezetője tartott előadást Hazai emlős vadfajok szaporodása címmel. A szakmai nap a tanároknak szóló műhelymunkával, szakmai konzultációval folytatódott.

A témahét során közlekedési szokások felmérését végzik a diákok, a tanárok és az iskola dolgozói körében, ösztönözve, hogy minél több diák, tanár és nem pedagógus munkatárs gyalog, kerékpárral, tömegközlekedési eszközzel érkezzen az iskolába. Ezen kívül közösségi akciókkal, a diákok munkáiból készült kiállítással, előadásokkal színesítik a hét programját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában