Vitorlázórepülés

2019.07.12. 11:19

Laurinyecz továbbra is a középmezőnyben szerepel

Különösebb panaszuk nem lehet az időjárásra a 20. Vitorlázórepülő Európa-bajnokság résztvevőinek, hiszen a szlovákiai Prievidzán és környékén eddig nem találkoztak extra időjárási körülményekkel.

A versenybizottság a szombati megnyitó után minden nap kiírhatta az aktuális feladatot.

Így tettek csütörtökön is, amikor immáron az 5. versenynapnak rugaszkodhattak neki a három kategória, a FAI Club osztály, a standard és a 15 méteres fesztáv résztvevői.

A clubosoknál szép magyar siker született, hiszen az addig is megbízhatóan szereplő szegedi Tamás Ferenc megnyerte a Kanianka–Bosaca–Mala Lehota–Bajcs–Kemence–Chotin–Prievidza útvonalra kiírt 402,16 kilométeres versenyt 1000 pontot kasszírozva, aki összetettben a 6. helyről a 3-ra zárkózott fel.

Laurinyecz Sándor /Beküldött fotó/

Roppant szoros az élmezőny, az 1. és a 6. közötti távolság csak 819 pont, ami nem számít soknak. A szerdán még vezető francia Adrien Henry visszacsúszott a 6. helyre, az élre ismét a brit Tom Arscott került.

A 96,05 km/órás átlagsebességet produkáló békési Laurinyecz Sándor a 17. helyen tette le az LS1-f gépét a 31 fős mezőnyben és 3531 ponttal összetettben is 17.

Előzmény:

Izgalmas hegyi verseny előtt áll Laurinyecz Sándor

Megkezdődött a vitorlázórepülő Európa-bajnokság

Laurinyecz Sándor közel háromszázötven kilométert repült

Négy helyet javított az összetett pontversenyben Laurinyecz Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában