Vízilabda

2023.06.06. 12:29

Nehéz évet zárt a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub

Hétfőn pólósok népesítették be Békéscsabán a Rendezvénypajtát. A fiatalok és szüleik néhány órára birtokba vették a tágas fedett teret, a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub a bajnokságok befejeztével itt tartotta évzáró buliját.

BMH-összeállítás [email protected]

Forrás: csabapolo.hu

Vízilabda Szinte mindenki egyenpólóban érkezett a rendezvényre, ahol Borsos Pál klubelnök emelkedett elsőnek szólásra. Rövid bevezetőjében kiemelte: ismét nehéz esztendőt zárt az egyesület, hiszen a Covidot követő évben az energiaválság okozott fejtörést.

– Minden négyzetméter vízfelületért meg kellett küzdenünk, de ennél fontosabb, hogy kiharcoltuk az Árpád fürdő nyitva tartását. Szükség is volt erre, hiszen csapataink a 2022–2023. évi bajnokságok során csaknem kétszáz mérkőzést játszottak, amit víz és medence nélkül aligha lehetett volna.
Hasonló gondolatokkal kezdte felszólalását Balázs Lajos ügyvezető elnök, aki szerint minden év nehezebb feladatok elé állítja klubot.

– Tavaly szeptember közepén az úszóklubtól tudtuk meg, hogy nem lesz sátorállítás. Sokáig ment a huzavona, mígnem az önkormányzati döntéshozók az év végéig zöld utat nem adtak. Persze, ehhez nekünk és az úszóknak is még mélyebben bele kellett nyúlnunk a zsebünkbe. Időközben érkezett némi állami pénz is az uszoda fenntartására, de ott lebegett a fejünk felett, hogy januártól mégis bezárják az Árpád fürdő sátortetős medencéjét. Újabb állami- és klubsegítség után meghosszabbodott tavaszig az uszoda üzemeltetése. Az sem segített bennünket, hogy Gyulán valóban nem állították fel a sátrat a versenymedence fölé, így fiókcsapatunk is Békéscsabára járt át labdás edzésekre. Szerencsére végig tudtuk játszani a bajnokságokat, amiért külön köszönet illeti a szülőket, a támogatókat és a mellettünk álló döntéshozókat.

A szakmai értékelőre Fodor Ádám vezetőedző tért ki, aki külön ejtett szót a vidékbajnoki szereplésről, és az országos bajnokságban elért eredményekről.
Végül a Csirkefogók Vízilabda Klub irányítói köszönetet mondtak, és egy kis jelképes ajándékot adtak át a klubtól hosszú idő után megváló Dobra Róbert edzőnek, valamint a nagy támogató Tasnádi családnak. Fodor Ádám pedig felsorolta, hogy a különböző korosztályokban kikre a legbüszkébbek (akik egyébként egy emlékplakettet is kaptak).

A baby korosztályból Balogh Csanád és Korcsok Krisztián, a gyermek „négyesből” Balogh Bence és Suhajda Soma, a gyermek „hármasból” Machlik Máté, a gyermek „egyesből” Suhajda Zoltán és Szatmári Levente, a serdülőknél Hajdu Andor, az ifjúságiaknál Dobos Ferenc kapott elismerést, míg a különdíjat Zimbran Milán érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában