Labdarúgás

2023.08.14. 16:03

Vésztőn rajtol el a vármegyei kupasorozat

Ahogy haladunk előre az augusztus hónapba, úgy kezdődik egyre több sorozat a viharsarki fociéletben.

Bakulya Mihály

A kaszaperi kapus, Bordás a tavalyról áthozott eltiltása miatt fog hiányozni a nyitányról. Fotó: Berka István

Kedden ezúttal a Békés Vármegyei Kupa 2023-2024-es sorozata rajtol egy mérkőzéssel. Ezen a Vésztő fogadja a szomszédvári Mezőberény együttesét annak reményében, hogy sikerül eltüntetnie a meglévő két osztálynyi különbséget. Az első forduló keretében 17 párharcot bonyolítanak le, ebből 15 helyszínen szombaton pattog a labda.
A megye I. osztályú mezőny 9 tagja mellett 6 A csoportos együttes is kihagyja az első kört, amely kiemelést élvez. A „kimaradók” a szeptember 9-i második fordulóban csatlakoznak a 17 párharc győzteséhez. A továbbjutás egyetlen meccsen dől el. Döntetlen eredmény esetén az alacsonyabb osztályú csapat a kedvezményezett, míg azonos szintű felek között büntetőrúgások döntenek ilyenkor.
Az 1. forduló programja. Augusztus 15., kedd, 17.15: Vésztői TK–Mezőberényi LE. Augusztus 18., péntek, 18.00: Kardos KSK–Tótkomlósi TC. Augusztus 19., szombat, 17.30: Bucsa SE–Köröstarcsai KSK, Okány KSK–Dobozi SE, Zsadányi KSE–Békéscsabai MÁV SE, Sarkadkeresztúri SE–Csorvási SK, Sarkadi KLE–Újkígyós FC, Kötegyáni FC–Elek USE, Csárdaszállási SZSK–Kétegyházi SE, Gerlai SE–Kunágotai TE, Telekgerendási LSC–Lőkösháza KSK, Végegyházi SE–Kevermes SE, Kamuti SK–Békésszentandrási HMSE, Békéssámsoni SK–Battonyai TK, Medgyesegyháza SE–Csanádapácai EFC, Gádorosi LSE–Magyarbánhegyesi FC, Kaszaper FC–Békési FC.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában