Cselgáncs

2023.10.17. 16:57

Remekeltek az ob-n

Bronzérmes lett Sóczó Rebeka, a Békés Megyei Kano Judo SE dzsúdósa a hétvégén a zalaegerszegi I. osztályú felnőtt országos bajnokságon.

Gajdács Pál

Balról Kara Bence, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Sóczó Rebeka és Pertrovszki Márk

Forrás: BMH

Felnőtt országos bajnokságról lévén szó, nem hiányozhattak a válogatottak, az olimpikonok sem, de természetesen tatamira léptek a fiatalabb korosztályú tehetségek, így a junior válogatott békéscsabai Sóczó Rebeka is, aki a -70 kg-ban képviselte a Békés Megyei Kano Judo SE-t. Gyáni János tanítványa magabiztosan mozgott a szőnyegen, első mérkőzését gyors ippon értékű technikával nyerte, így az elődöntőbe jutott. Itt az U23-as Európa-, junior világ- és Európa-, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok későbbi ezüstérmes Gercsák Szabinával (Atomerőmű SE) találta magát szemben. A mérkőzés kiegyenlítetten zajlott, majd a csabai versenyző hibát vétett és győzött Gercsák. A bronzmérkőzésen a junior bajnokság döntője ismétlődött meg, ahol a Gyáni-tanítvány lett a győztes. Rebeka határozott stílusával uralta a mérkőzést, esélyt sem hagyott ellenfelének, majd ippont érő technikájával lett az érem tulajdonosa és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Női -63 kg-ban a szintén junior válogatott Szentandrászki Gréta állt tatamira. Első mérkőzésén az MTK-s Vit Lilivel mérettetett meg a negyeddöntőbe jutásért. A küzdelem kiegyenlített volt, a mérkőzésidő leteltével 1-1 wazari szerepelt a táblán, így golden score-al folytatódott a meccs. Nagy küzdelmet követően a csabai versenyző hibát vétett, így a vigaszágon folytatta a versenyt. A visszamérkőzésen a DVTK-s Bazsányi Dorka ellen magabiztosan irányította a mérkőzést, majd egy wazari értékű dobást követően karfeszítés technikával nyert. A bronzmérkőzésen a szintén DVTK-s Hoó Fédra ellen hibát vétett, így az érem most elmaradt, végül a csabai egyesület reménysége a pontszerző ötödik helyen végzett. 

Férfi +100 kg-ban Kara Bence és Petrovszki Márk mérte fel magát az idősebbek között. Petrovszki Márk technikás küzdelmekkel végül a pontszerző hetedik helyen végzett, míg Kara Bence helyezetlenül zárt. Petrovszki Márk nagy esélyekkel indul a jövő héten megrendezendő ifjúsági B országos bajnokságon Szegeden.

Az elmúlt héten rendezték meg a serdülő A országos bajnokságot, ahol a békéscsabai egyesület serdülő válogatottja, Csikós László lépett szőnyegre. Első mérkőzésén fél perc alatt győzte le vetélytársát dobást követő leszorítás technikával, ezzel a legjobb négy közé került. Az elődöntőben pár másodperc alatt bírta kopogásra ellenfelét fojtás technikával, így a döntőben folytathatta. A fináléban kiegyenlített küzdelem során hibát vétett, így az újabb bajnoki cím most elmaradt. Gyáni János tanítványa ezüstéremmel zárt az idősebbek között. Csikós László október végén a magyar válogatott csapatával utazik újabb nemzetközi megmérettetésre a szlovéniai Koroska városába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában