Fogathajtás

2023.10.05. 14:00

Visszatért Békés vármegyébe a maratonhajtás

Az Eleki Szabadidős Lovas Klub szervezésében huszonnegyedik alkalommal rendeztek a hétvégén fogathajtó versenyt Eleken. A maratonhajtás ebben az évben visszatért a vármegyébe, hiszen Újkígyós után másodszor lehetett nevezni ebben a kategóriában. A versenyen a résztvevők egyes- és kettesfogatban a maratonpályán mérték össze tudásukat. A pályán öt akadályt helyeztek el.

Gajdács Pál

Forrás: BMH

 

Két egyesfogat teljesítette a feladatot. Makoviczki Fanni (Aranykalász Lovas Club, Újkígyós) kiváló teljesítménnyel lett az első, Demkó Zsolt (Sióréti Lovas Egyesület) második második. Két hajtó – Barna János és Cselényi György – versenyen kívül állt rajthoz, teljesítményük alapján ott a helyük a versenysportban.

A kettesfogatok között heten indultak, a győztes Makoviczki Zoltán (Aranykalász Lovas Club, Újkígyós) lett az egyes számú fogatával. A fogat lipicai lovait Barna János tenyésztette és ő adta át kipróbálásra, ami kitűnően sikerült. Az eleki Fábián Gábor saját tenyésztésű nóniuszaival pár századdal maradt le csak az első helyről. A szoros eredmény a harmadik hely esetében is igaz, Bíró Norbert (Sióréti Lovas Egyesület) szintén század ponttal lemaradva zárt. 

Nem csak kimondottan a lovassport szerelmeseinek szóló programokat, többek között erős ember- és traktorversenyt is rendeztek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában