Atlétika

2024.03.10. 13:59

Bogdán Annabella nyolcadik az Európa Kupában

Női gerelyhajításban a Varga Lőrinc által felkészített Bogdán Annabella 56,06 méterrel nyolcadik lett, míg súlylökésben a B-döntőben szereplő Veiland Violetta 15,64-gyel hatodikként végzett a portugáliai Leirában megrendezett Európa Kupa szombati versenynapján. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kiválósága több mint két méterrel maradt el idei legjobb eredményétől (58,82 méter), amit a Téli Dobó országos bajnokságon jegyzett.

Gajdács Pál

Bogdán Annabella

A kalapácsvető Halász Bence második helyen végzett a dobó Európa Kupa. A szombathelyiek kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar atlétája az európai szövetség eredményközlője alapján idei legjobbjával, 76,22 méteres teljesítménnyel zárt. A szám másik magyar versenyzője, Varga Donát 72,43-mal a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

A női U23 súlylökés B-döntőjében Kling Rékáért szoríthattunk. Az AC Bonyhád versenyzője 12.66 méteres eredményével a 6. helyen végzett.

Az idei Európa-kupa speciális, az előttünk álló időszak szempontjából kiemelkedő jelentőségű nemzetközi versenynek számít, hiszen idén a római Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára kvalifikáló esemény. A magyar színeket 14 atléta képviselte a portugáliai Leiriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában