Labdarúgás

2024.04.24. 18:37

Összeverekedtek a fiatalok, félbeszakadt a meccs Gádoroson

A félbeszakadt Gádorosi LSE–Atletico Békéscsaba U16-os bajnoki labdarúgó-mérkőzés jelentette a kiemelt témát az MLSZ területi igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB) keddi ülésén. Emiatt két fiatalembernek kell kihagynia az év további részét, de akad edző is, aki május végéig nem ülhet le csapata kispadjára.

Bakulya Mihály

Forrás: shutterstock

A legsúlyosabb tételt az ominózus gádorosi balhé főszereplői kapták, akik a keresztpályás találkozó 24. percében valósággal összeverekedtek. A sportszerűtlen jelenet két tagjával leghamarabb december elején találkozhatunk ismét a pályán, az esetnél „elfogult békebírót” alakító harmadik játékos olcsóbban megúszta, ő ugyanis május közepén visszatérhet. A két klub halmazati büntetést is kapott, további három egyesületnek pedig a túlzott színes lap halmozásért kell jótékony célra áldoznia – derült ki a szervezet által kiadott értesítőből.

A piros lappal büntetett felnőtt játékosok esetében Piss Péter (Gyomaendrőd) és Kovács Imre (Tótkomlós) 3-3, Nagy Szabolcs Dávid (Nagyszénás) 2, Reszelő József (Békés), Balázs Attila (Békés), Roszik László (Doboz), Boros Ádám (Lőkösháza), Horváth Róbert (Újkígyós), Hatfaludy László Zsolt (Kaszaper), Fazekas József Richárd (Vésztő) és Kovács István (Telekgerendás) 1-1 soron következő bajnoki mérkőzéstől lett eltiltva.

Az utánpótlás korosztálynál Uhljar Zsombor (Szarvas U13) 3, Rácz Ambrus Ferenc (Sárréti Gyöngyhalász U17) 2, Horváth Roland Árpád (Elek U19) pedig csapata 1 soron következő bajnoki mérkőzéséről fog hiányozni.

Labancz Jákob (Atletico SE U16) 2024. május 13-ig, Kuli Patrik Noel (Gádorosi LSE U16) és Csurár Ádám (Atletico U16) 2024. november 30-ig lett eltiltva a játéktól, azaz semmilyen korosztályban nem szerepelhet. Érdekesség, hogy a csabai együttesből már az előő héten is volt egy hosszútávú eltiltás, amiről itt írtunk.

A FEB Hekfusz Dániel Márkot, a telekgerendásiak sportszakemberét 4 soron következő bajnoki mérkőzésen tiltotta el a kispad használatától.

Az Atletico SE és a Gádorosi LSE sportszervezetének a legközelebbi hazai U16-os bajnoki mérkőzésen sportszövetségi ellenőrt kell fogadnia és annak az eljárási költségeit is viselnie kell. Színes lapok halmozásáért a Tótkomlósi TC 15 000, az Okány KSK 14 000, a Mezőkovácsházi TE 12 500 forint pénzbüntetést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában