Labdarúgás - NB III.-as osztályozó

2024.06.11. 12:26

Nógrádba is győzni mennek a gyulaiak

A nógrádi Érsekvadkerten vívja az évad utolsó mérkőzését szerdán délután a Gyulai Termál FC labdarúgócsapata, amely 17 órától lép pályára az NB III.-as osztályozó visszavágója keretében. A fürdővárosi alakulat számára jó ajánlólevél lehet az itthon elért szombati 3–0-s eredmény.

Bakulya Mihály

A gyulai mérkőzésen Borsi Bence kapus tartotta versenyben a nógrádiakat. Fotó: Kiss Zoltán

A hazai találkozóit Érsekvadkerten játszó Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia együttese nem tudta komoly kihívás elé állítani a gyulaiakat a párharc első összecsapásán. A határvárosiak végig jelentős nyomást gyakoroltak rá, és csak a kapusának, Borsi Bencének köszönhette, hogy ilyen olcsón megúszta a békési kalandot, aki szenzációsan teljesített. Mivel a játék szinte állandóan a vendégek térfelén folyt és időnként majd felbillent a pálya, ezért várható volt, hogy előbb-utóbb belehibáznak majd. A dolgukat azonban sokáig megkönnyítették a támadók, akik egy kivételével a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták az első félidőben. Szünet után is hasonló mederben zajlott a mérkőzés, míg nem a játékrész középső harmadában a hazaiak gólkirálya, Tanner Gergő kétszer villant és megnyugtatóvá tette a helyzete.

A gyulaiak megmutatkozó fizikális és technikai fölényére vélhetően a hosszú utazás és az idegenbeli miliő sem tud olyan negatív hatást gyakorolni, hogy az veszélyeztesse a harmadosztályú tagságot. Brlázs Gábor vezetőedző szerint igyekszenek függetleníteni magukat az első találkozó eredményétől, hasonló szellemben lépnek pályára és kettős győzelemmel szeretnék abszolválni az osztályozót.

A hazaihoz hasonló hozzáállást vár az edző

– Az első mérkőzésen remek teljesítményt nyújtott a csapat, ugyanerre a hozzáállásra lesz szükség a visszavágón. Nem fog befolyásolni bennünket, hogy előnnyel megyünk, ott is teljes erőbedobásra lesz szükség a remélt továbbjutás kiharcolásához. A hazaiak biztosan mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy megakadályozzák ezt, de úgy gondolom, képesek lehetünk kettős győzelemmel lezárni a párharcot. Szerencsére az előző héthez hasonlóan mindenki hadra fogható, így a pillanatnyilag legjobb formát mutató tizenegyet küldhetem a pályára – fogalmazott a gyulai együttes szakmai vezetője.

A visszavágók programja (az első mérkőzések eredményeivel). Június 12., szerda, 17.00: Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia–Gyulai Termál FC (0–3), Füzesabonyi SC–Monostorpályi SE (2–1), Villány TC–Tiszaföldvár SE (1–5), Tatai AC–Csepel TC (1–4), Dunaharaszti MTK–Mátészalkai MTK (1–3), Balatonalmádi SE–Ózd-Sajóvölgye (2–3).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában