Labdarúgás

2024.07.08. 10:02

Megnyitott a játékospiac

Az új bajnoki év kezdetétől a nyári átigazolási piac is megnyílt a labdarúgásban. Július 20-ig szabadon igazolhatnak a klubok, azt követően augusztus 31-ig már csak abban az esetben jöhet létre transzfer, amennyiben az átadó sportszervezet is hozzájárul.

Bakulya Mihály

Papp Zsolt az I. osztályban újonc ványai csapatot erősíti majd a következő évben. Fotó: Erdős Csaba

Fotó: Erdos Csaba

A hírek eddigi legfőbb forrását a megszüntetett körösladányi NB III.-as csapat szolgáltatta, ahol hirtelenjében közel két tucatnyi játékos szabadult fel. Jelentős hányaduk Gyulán kötött ki, de akadnak más irányba orientálódók is. Közéjük tartozik a több poszton is otthonos 30 éves Papp Zsolt, aki a Vármegyei I. osztályba frissen felkerült Dévaványa gárdájával állapodott meg a közös folytatásról. A zöld-fehéreknél két év kihagyás után újból játékra jelentkezett a 34 esztendős jobbhátvéd, Szalai Balázs is.
Papp Zsolt rutinos csapattársa, Ruzsa Zoltán (30) információink szerint az NB III.-as újonc, Tiszaföldvártól kapott visszautasíthatatlan ajánlatot, ahol féltucatnál is több ex-előrés ismerős várta. A tehetséges ifjú kapus, Selmeczi-Tóth András (19) a Vármegyei I. osztályú szarvasiak hívását fogadta el, ott pedig a távozó Köteles Attila Gábor (28) megárvult helyét veszi át.
A ladányi játékosokkal felduzzasztott Termál FC háza táján is akadnak friss hírek. Két középpályás, Babinyecz Balázs (27) és Borbély Zsombor (24) is Békéscsabára igazol, így ősztől az Előre II.-es csapatában harcolhat egy újabb bajnoki címért, illetve NB III.-as szereplés lehetőségéért. Csapattársuk, a kapus Szabó Marcell (30) értesüléseink szerint Komlón folytatja, a Baranyai I. osztályú bajnokságban.
Az alsóbb szinteken is zajlik az élet, amit a Tótkomlós példája is bizonyít. A másodosztályú piros-kékek a saját nevelésű Jámbor testvérpárral erősítenek és rutinosodnak. József (38) két és fél évnyi mezőhegyesi szereplés után tért haza, az öccse Gábor (37) a tavaszt Végegyházán töltötte, ahol bajnokcsapat tagja volt, ám most követte a bátyja példáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában