Birkózás

2024.07.06. 09:55

Páli Mirella hetedik az Eb-n

Hetedik lett Páli Mirella, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub-KIMBA versenyzője az Újvidéken zajló U20-as Európa-bajnokságon.

Verasztó Lajos

Páli Mirella

Fotó: Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

A 62 kg-os lányok között a selejtezőben a bolgár Emel Mustafova ellen mérkőzött az orosházi fiatal, és 4:1-re vezetett, amikor tusolta ellenfelét, így bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben az idei isztambuli olimpiai világselejtezőn a felnőttek között a 13. helyen végzett svájci Annatina Lippuner ellen állt szőnyegre Páli Mirella. A találkozót a rutinosabb svájci birkózó nyerte 8:0-ra. Miután az elődöntőben Lippuner 11:2-re nyert a norvég Hansen ellen, és ezzel a fináléba jutott, így a vigaszágon Páli Mirella a lengyel Nicola Wasilewska ellen folytathatta. A mérkőzésen a lengyel lány 1:0-ás vezetése után 2:1-re fordított az orosházi fiatal, majd nagy csatában egy kiléptetés után 3:2-es vereséget szenvedett, így lemaradt a bronzmérkőzésről, és a 7. helyen végzett. 

A szabadfogású fiúk mezőnyében 79 kg-ban Hajduch Nándor, a Szarvasi Birkózó Egyesület versenyzője a nyolcaddöntőben a francia Adam Kakhriev ellen lépett szőnyegre, és egy akciódús mérkőzésen négy perc után 16:6-os állásnál technikai tussal vereséget szenvedett. A negyeddöntőben a francia birkózó 10:0-ás állásnál technikai tussal kikapott a függetlenként a nemzetközi szövetség színeiben versenyző orosz Szaid Szajdulovtól, így Hajduch Nándor számára véget ért az Európa-bajnokság.                          

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában