Labdarúgás - NB III.

2024.07.07. 06:54

Az élmezőnybe vágynak Gyulán

Jelentősen átalakított kerettel vágott az NB III.-as felkészülésnek a Gyulai Termál FC labdarúgócsapata, amely hét év után szerepelhet a honi harmadosztályban. A fürdővárosi klub kapcsán beszámoltunk már a tisztújításról és a szakmai stáb cseréjéről, az újonnan kinevezett sportigazgatóval, ifjabb Bondár Attilával most az együttes állományában végbement számottevő változásokat tekintettük át.

Bakulya Mihály

– Nagy várakozásokkal vágtunk az évnek, újoncként sem a bennmaradásért szeretnénk küzdeni, a mezőny első harmadába pályázunk. Ennek megfelelően igyekeztünk összeállítani a következő évi minőségi keretet, de közben ügyeltünk arra is, hogy minél több gyulai és környékbeli játékos kapjon helyet benne – mondta elöljáróban az új sportigazgató.

sport, Gyulai Termál FC labdarúgócsapata, NB III.
Az utolsó tavaszi hazai rendezésű mérkőzésen pályára lépő gyulai csapat jelentősen átformálódik a következő évre
Fotó: Kiss Zoltán

Azt is hozzáfűzte, hogy kapóra jött számukra a körösladányiak váratlan döntése, ami a felnőtt csapat megszüntetését eredményezte. Ott ugyanis céltudatos munkával, remek kollektívát hoztak össze, ami minden tekintetben példaértékű lehet.

– Nem titok, hogy az előző évi állomány gyulai játékosai mellett javarészt a megszűnő ladányi csapat labdarúgói alkotják a keretet. Az ő kiválasztásukban Ekker Attila vezetőedző vállalt főszerepet a stábjával. Nekik most tulajdonképpen a két táborból kell rövid idő alatt ütőképes alakulatot összehozniuk – tette hozzá ifjabb Bondár Attila.
Megtudtuk továbbá, hogy 22-24 tagú kerettel kalkulálnak, már csak egy-két kérdőjel akad a csapat összetételét illetően. Úgy állították össze a névsort, hogy minden poszton egészséges versenyhelyzetet teremthessenek.

– A régiek és a tavaly még a körösladányi együttesben játszók mellé mások is érkeznek. Komoly erősítést jelenthet például az Előrétől igazolt Ilyés Tamás, akire első számú gólfelelősként tekintünk. A fiatal szabály miatt jött jól a 2007-es születésű Vörös Barnabás hazaigazolása, aki az utóbbi évet a tengerentúlon töltötte. Svájci munkavállalásból tér vissza a támadó Kepenyes Ármin, míg a csabai nevelésű, legutóbb Szabadkígyóson védő kapus, Dolezsán Dávid a BLASZ-egyes UDSE-Gázgyárt hagyta ott félév után. Ők a csapattal készülnek, csak a kitartásukon múlik, hogy szerephez juthatnak-e a komoly konkurencia mellett – hangsúlyozta a sportigazgató, aki szerint újabb játékos már nem várható.

Nyári változások a Termál FC keretében

Érkezett: Kertész Dániel, Wéber László, Zelenyánszki László, Krajcsó Krisztián, Sztankó László Márk, Kovács Zsolt, Czirok József, Geiger Norbert Attila, Csicsely János, Szilágyi Dávid (mindannyi Körösladány MSK), Ilyés Tamás (Békéscsaba 1912 Előre), Vörös Barnabás (újrakezdte), Dolezsán Dávid (UDSE-Gázgyár), Kepenyes Ármin (külföldi munkavállalás)

Távozott: Repisky Dániel, Szabó Viktor, Dajcs Ádám, Szabó Marcell, Varga József Dominik, Tanner Gergő, Kiss Tamás, Zsilák Mátyás, Babinyecz Balázs, Borbély Zsombor, Radics Dávid

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában