Idősek világnapja

2 órája

Őszutó Fesztiválon kolbászoltak a nyugdíjasok Békéscsabán – galériával

Nyolcadik alkalommal rendezte meg szombaton a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az idősek világnapi programját. A CsabaParkban tartott Őszutó Fesztiválon a hagyományokhoz híven a kolbászgyúrás sem maradhatott el.

Vincze Attila

A szervező Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke hírportálunknak elmondta, az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvénynek azon túl, hogy az önkénteseiket is kitüntetik, óriási közösségépítő ereje van, illetve ilyenkor természetesen a szórakozásé, a beszélgetésé és a táncé a főszerep. Szrenka Pálné hangsúlyozta, az idei Őszutó Fesztiválra a Gulyás Miklós Tánciskola hozta el ünnepi műsorát, a talpalávalóról pedig immár hagyományos módon Petneházi Géza gondoskodott.

Őszutó Fesztivál
A Békés Megyei Rendőrségi Nyugdíjasok Egyesülete évek óta részt vesz az Őszutó Fesztivál részeként tartott kolbászgyúráson. Fotó: Vincze Attila

Ismét megmérkőztek a vármegye nyugdíjas kolbászgyúrói az Őszutó Fesztiválon

Idén 22 Békés vármegyei település nyugdíjas egyesületének mintegy 370 tagja jött el szombat délelőtt, hogy kiderüljön, kik készítik a legjobb kolbászt. Ilyenkor mindenki a saját ízesítése szerint készíti el a disznótoros ételt, melyet a szakmai zsűri értékelése után egy közös ebéd alkalmával el is fogyasztanak. 

 

A Békés Megyei Rendőrségi Nyugdíjasok Egyesülete évek óta részt vesz a fesztivál részeként tartott kolbászgyúráson. Patócs Sándor nyugállományú rendőr alezredes, az egyesület titkára a Beol.hu-nak kifejtette, hogy ezúttal nyolc fővel érkeztek az eseményre. Hozzátette, nekik is van egy alap receptjük, amivel szerinte nagyon nem lehet mellé lőni, de a kiváló végeredmény érdekében egy apró titkot is bevetnek. Mint mondta, ez korábban már első helyet is jelentett számukra a versenyen, ezúttal is bíztak benne, hogy jó eredményt érhetnek el.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában