Szabadidősport

2024.08.10. 07:26

Kenumaraton - huszonhetedszer

Idén rendhagyó módon nem augusztus első szombatján bonyolították le a hagyományos Szarvasi Kenumaratont. Az olimpia miatt csak augusztus 17-én lesz megtartva, amely már a 27. lesz a sorban.

Bakulya Mihály

Az állószörfösök (SUP) rajtja tavalyról

Az esemény keretében 2, 3 és 4 fős csapatok teljesítik a 21 kilométeres vízitúrát amatőr, céges, családi és profi kategóriákban. A szabadidő hasznos eltöltésére megálmodott esemény elsődleges célja az, hogy a vizet és természetet szerető embereknek, családoknak, baráti közösségeknek a sport, illetve az egészséges kikapcsolódás útján megmutassa azt gyönyörű természeti környezetet, amit Körösök kínálnak a településen és környékén.

Ettől még persze az indulók jelentős hányada a versenyszellem által vezérelve teljesíti az etapot, így az 1 óra 50 perc körüli körrekord megdöntéséért is évről-évre komoly küzdelem folyik.

A túrakenuk mellett supok és outriggerek serege is versenyre kel, igaz ők nem csekkolnak át az élővízre a Szivornyánál, számukra ezáltal rövidebb a táv kelnek versenyre. Mint ahogyan a sárkányosok is, akik idén sem hiányozhatnak a rajtvonalról.

A program az alábbiak szerint alakul. Augusztus 17., szombat, 8.30: nevezés a Kajak-Kenu Klub vízitelepén; 9.45: megnyitó; 10.00: rajt; 14.00: eredményhirdetés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában