Röplabda

2024.08.25. 09:27

Óriási magyar bravúr Belgium ellen

Női válogatottunk nagyszerű játékot mutatva a 24 pontos Németh Anett vezérletével 96 perc alatt 3:0-ra nyerte szombaton a belgák elleni Eb-selejtezőt az Érd Arénában,

Gajdács Pál

Boldogság a köbön, a magyar válogatott nagy skalpot gyűjtött be

Fotó: Fotó: MRSZ/Jani Martin

Győzelmével a magyar nemzeti csapat féltávnál két sikerrel vezeti csoportját. Belgiumot tétmérkőzésen 2000 júniusa után tudta ismét legyőzni a magyar női válogatott. 

A Békéscsaba két játékosa, Kertész Petra és Fekete Ramóna ezúttal nem lépett pályára.

– Nagyszerűen játszottak ma a lányok, talán ez volt az első olyan fontos mérkőzésünk, amikor az érzelmeinket pozitívan használtuk fel, nem küzdöttünk magunkkal, minden negatív elemet kizártunk – értékelt a találkozó után az MTI-nek Alessandro Chiappini, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott egy héttel korábban lejátszott első találkozóján 3:2-re győzött Dániában, a maradék két összecsapást jövőre játsszák.
A hét háromcsapatos csoportból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a 2026-os, azeri, cseh, svéd és török közös rendezésű viadalra. 

Magyarország–Belgium 3:0 (22, 18, 20)

Európa-bajnoki selejtező B csoport, 2. forduló. Érd, Érd Aréna, 1387 néző. V.: Basic (bosnyák), Porvaznik (szlovák).
Magyarország: Lászlop 4, Németh 24, Szedmák 10, Ambrosio 7, Petrenkó 4, Kiss G. 9. Csere: Tóth F. (liberó), Jámbor, Glemboczki, Kiss L. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában