Tenisz

2024.08.10. 16:43

Bondár Anna mindent nyert Hamburgban

A negyedik helyen kiemelt Bondár Anna nyerte a 115 ezer dollár (41,5 millió forint) összdíjazású hamburgi salakpályás challenger-tenisztorna szombati döntőjét.

Beol.hu

Bondár Anna a meccs megnyerése után ünnepel. A magyarnak ez volt a második tornagyőzelme a WTA Touron, az elsőt 2021-ben Buenos Airesben aratta. Fotó: Frank Molter/dpa

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A világranglistán elfoglalt 94. helyével a legjobb magyarnak számító játékos – aki múlt vasárnap diadalmaskodott a szintén németországi Hechingenben rendezett ITF-tornán – a harmadikként rangsorolt holland Arantxa Rust (101.) győzte le a kétjátszmás fináléban, 1 óra 38 perc alatt.
Bondár második alkalommal nyert challenger-tornát, az első sikerét 2021 novemberében Buenos Airesben ünnepelhette. A nem hivatalos élő WTA-világranglistán a Hajdúszoboszló SE sportolója a 78. helyre jött fel.
Nem sokkal az egyes finálé után a magyar játékos párosban is diadalmaskodott, mivel a belga Kimberley Zimmermann oldalán két meccslabdáról fordítva, döntő rövidítésben verte Rust és a szerb Nina Sztojanovicsot.
Eredmény. Egyes, döntő:
Bondár Anna (4.)–Arantxa Rus (holland, 3.) 6:4, 6:2

Páros, döntő:
Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga)–Arantxa Rus, Nina Sztojanovics (holland, szerb) 5:7, 6:3, 11-9 - döntő rövidítés
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában