Kick-box

2024.08.27. 13:52

Megkezdődött a kick-box világbajnokság

Budapesten a szokásos zsúfolt menetrend szerint zajlanak az események a hétfőn elkezdődött utánpótlás kick-box világbajnokságon a BOK csarnokban. Sikeresen megtörtént a mérlegelés és elkészült a sorsolás. Eligazították az edzőket és a versenybírákat is.

Gajdács Pál

Malatyinszki Benedegúz keze a magasban, folytathatja a világbajnokságon

Fotó: Fotó: BMHSZ

Hétfőn délelőtt az ünnepélyes megnyitóval megkezdődött a világbajnokság. A csapatok bevonulása után köszöntötte a résztvevőket Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke, Király István a WAKO európai elnöke, a világszövetség alelnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, Roy Baker, a világszövetség, a WAKO elnöke. Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között a békéscsabai származású Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese és Fábián László a MOB főtitkára. 

A világbajnokság a selejtezőkkel indult. Szoros a menetrend, de szükség is van erre, hiszen nem egy súlycsoportban a 16 közé jutásért is küzdeni kell a versenyzőknek.

A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok válogatott versenyzői közül többen is a küzdőtérre léptek az első versenynapon – váltakozó sikerrel. A sorsolásra nem lehetett a „kedvező” jelzőt ráfogni, hiszen többen az esélyesekkel, világranglista vezetőkkel csaptak össze az első körben. 

A nap legizgalmasabb mérkőzését Malatyinszki Bendegúz (Békéscsabai JALTE–Debreczeni team) vívta amerikai ellenfelével. Hatalmas hangzavarban győzött Bendegúz, a végén egy két pontos fejrúgással bebiztosítva győzelmét. A klubtárs Griecs Ábel szintén amerikait győzött le fölényesen. Magabiztosan nyert a battonyai Tóth Lajos csakúgy, mint Tóth Izabella, Szabó Szófia és Petró Laura (mindhárom Békéscsabai JALTE–Debreczeni team). Akiknek most nem sikerült nyerni, azok is mindent megtettek a győzelemért. Még azok is meg voltak illetődve ebben az óriási hangzavarban, akiktől jobb eredményt várt az edző. Nagyon helytállt Csiernyik Zsombor (Békéscsabai JALTE–Debreczeni team), aki az utolsó pillanatban maradt alul balszerencsésen a lengyel Bachmannal szemben, pedig jó formában küzdött. A ringben Almási Bálint (Békéscsabai JALTE–Energy Gym) még soha nem találkozott olyan szintű ellenféllel, mint a végső győzelemre is esélyes bolgár Mihalev. A bolgár megérdemelten győzött, de Bálint emelt fővel jöhetett le a kemény összecsapás után. 

A formagyakorlatosok első napi versenyén egy negyedik és egy hatodik helyezés született.

Kedden néhány súlycsoportban már a legjobb négy közé jutásért tusáztak a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok válogatott versenyzői.

Hétfői eredmények. Point-fighting. Junior. A 16 közé jutásért. 57 kg: Csiernyik Zsombor–Adam Bachnam (lengyel) 8:9. 69 kg: Szák Péter–Quentin Marx (német) 0:10. 74 kg: Malatyinszki Bendegúz–Danny Oliva (Egyesült Államok) 10:8. A 8 közé jutásért. 65 kg: Pántya Réka (Békéscsabai JALTE–Debreczeni team)–Antonia Landeck (német) 2:12.

Kadet 2. A 8 közé jutásért. 42 kg: Szvarnasz Janisz (Békéscsabai JALTE–Debreczeni team)–James Bourne Preston (angol) 4:14. 60 kg: Tóth Izabella–Muskan Jaisi Subedi (indiai) 10:0. 60 kg: Szabó Szófia–Sophia Christa Chambers Velasquez (guatemalai) 17:6.

Kadet 1. A 8 közé jutásért. 28 kg: Antal Benjámin (Békéscsabai JALTE–Debreczeni team)–Lorenzo Berche (Egyesült Arab Emírségek) 3:6. 28 kg: Fábián Kira (Békéscsabai JALTE–Debreczeni team)–Somia Bhardway (indiai) 1:7. 32 kg: Nátor Petra–Lena Krystianik (lengyel). 47 kg: Petró Laura Lilla–Madeleine Davison (angol) 9:6.

Gyermek. A 8 közé jutásért. 24 kg: Griecs Ábel–Lino Almanza (Egyesült Államok) 10:0. 

Ligh-contact. Kadet 2. A 16 közé jutásért. 63 kg: Tóth Lajos–Oliver Groome (angol) 3:0. 

K-1. A 8 közé jutásért. 54 kg: Almási Bálint–Viktor Mihalev (bolgár) 0:3. 

Formagyakorlat. Creatív puszta kezes. Junior: 6. Bak Ágnes Panna (Hegyesi Kick-boksz SE Füzesgyarmat). Gyermek: 4. Szemenyei Máté Bence (Contact KTHE, Orosháza).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában