Kézilabda

2024.09.05. 11:47

Békéscsabai Előre NKSE: ígérik a szurkolóknak jobbak lesznek az idén

Öt perccel a kezdés előtt még csak tucatnyi drukker foglalta el helyét a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ előtti stégen, ám amikor Paláncz György, a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE elnöke mikrofon elé állt, már nagyjából megduplázódott az érdeklődők száma a szerda délutánra meghirdetett hagyományos szurkolói ankétra.

Gajdács Pál

Paláncz György, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke köszöntötte a szurkolókat, aki először az NB I.-es csapat felkészüléséről beszélt, arról, hogy a párizsi olimpia miatt minden, így a felkészülés kezdete is kitolódott. A játékoskeret azonban összeállt, méghozzá a korábbi évekhez képest korábban.

Fotó: Bencsik Adam

– Igyekeztünk egy erősebb csapatot kialakítani erre a szezonra – bocsátotta előre a klubelnök, aki szerint kérdés, hogy mit várhatnak az NB I.-be feljövő komoly, erős csapatoktól, a Szombathelytől, vagy az Esztergomtól. – Ez alapján határoztunk meg egy olyan minimumcélt, amit szeretnénk megvalósítani.

Paláncz György szerint nagyon fontos lesz az első, szombati szombathelyi mérkőzés. 

– Bízunk benne, hogy jó mérkőzést játszunk velük, felkészültünk belőlük, reméljük ez a pályán is kijön majd. Sok egyforma csapat található az NB I.-ben. A hazai mérkőzéseket hozni kell. Azok a csapatok, amelyek idegenből pontokat tudnak rabolni, a jobb helyezésekért lesznek harcban. Az azután következő Győr és Ferencváros elleni mérkőzéseken nem táplálhatunk győzelmi reményeket, de ezek a találkozók felhasználhatók arra, hogy a csapat még inkább összekovácsolódjon. Október 5-én egy közvetlen riválist, a Székesfehérvárt fogadjuk, ellenük kötelező a győzelem. Ezután jönnek azok az együttesek, amelyekkel jó meccseket játszhatunk majd. Reméljük, hogy idén elkerülnek bennünket a sérülések és azt is, hogy nem kell folyamatosan a hátunk mögé néznünk, hanem előre. Akkor lennénk elégedettek a szezon végén, ha a tizedik hely környékén zárnánk, ami teljesíthető elvárás és a csapat alkalmas arra, hogy ezt a feladatot megoldja – fejtette ki.

Az anyagi helyzetet tekintve a klub előrébb lépett, ezért is tudtak a korábbinál erősebb játékoskeretet kialakítani. A korábbi években voltak anyagi nehézségek, de ezt sikerült leküzdeni. Az elnök ígérte, dolgoznak azon, hogy stabilan olyan feltételeket biztosítsanak, ami ahhoz szükséges, hogy valóban középcsapattá váljanak, ez a cél.

Az ankét keretében külön is bemutatták a csapat nyáron igazolt játékosait, akik néhány szóban beszéltek magukról és az eddigi békéscsabai benyomásairól.

A portugál válogatott kapus, Jessica Ferreira honfitársa, a válogatott balátlövő Mariana Ferreira Lopes, az osztrák válogatott jobbátlövő Klara Schlegel, a horvát balátlövő, Sara Sablic és az Esztergomból érkező átlövő Takács Eszter is jól érzi magát Békéscsabán, mindannyian remélik, hogy hozzá tudják tenni a magukét a csapat teljesítményéhez. Elhangzott, hogy a januárban keresztszalag-szakadást szenvedő szerb átlövő, Marija Lanistanin várhatóan októberben tér vissza a csapatba.

Rác Sándor vezetőedző egy év tapasztalatával folytatja a munkát Békéscsabán.

– Most már megismertem az NB I.-et. A felkészülés során kilenc mérkőzést játszott a csapat, meg vagyok elégedve a teljesítménnyel. Azt hiszem, hogy egy, a tavalyinál erősebb csapattal vágunk neki a küzdelmeknek, sokat fog számítani a csapat lelkesedése.

A szurkolók ezután kérdéseket tehettek fel a vezetésnek, az elnöknek és a játékosoknak. Az egyik drukker hiányolta, hogy a lányok meccs közben kevésbé biztatják egymást, amire Bencsik-Giricz Laura csapatkapitány úgy válaszolt, ez kívülről talán nem látszik annyira, de biztatják egymást. Igaz a játék annyira gyors, hogy erre bizony kevés az idő.

Azon a szurkolók és a csapat is kissé meghökkent, hogy a sportnapilapban a kiesők közé jósolták az Előre NKSE-t, ám a lányok ígérték, be fogják bizonyítani, hogy a végén ez ne így legyen.

A bérletek értékesítése várhatóan a jövő héten megkezdődik, annak módjáról tájékoztatják a szurkolókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában