Vízilabda

2 órája

Két pontot szerzett a Békéscsabai Vízilabda Klub Csongrádon

A Békésút-Békéscsabai Vízilabda Klub felnőtt csapata megkezdte az OB II.-es bajnokságot. Az első körben Csongrádra utazott a gárda, ahol a Dél-keleti csoport alapszakaszában először a Szegedi VTK, majd a Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli együttese volt az ellenfél. Az első összecsapáson két pontot gyűjtött be a csabai egylet, a folytatásban azonban nem járt sikerrel.

Gajdács Pál

Békésút-Békéscsaba–Szegedi VTK 10–10 – ötméteresekkel 15–12 (3–3, 4–2, 3–1, 0–4)

OB II.-es mérkőzés, Csongrád. V.: Kendeházi. Békéscsaba: Korcsok P. – Szanyi, Mucsi 2 (1), Zsilák 6 (1), Ajtai 3 (1), Pallag 1 (1), Katona 3 (1). Cs.: Krizsán (kapus), Budai, Suhajda Z., Laczó P., Gyebnár, Szatmári L., Hajdu A. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 7/1. Büntetők: 5/5, ill. 3/3. Kipontozódott: Tanács. 

Békésút-Békéscsabai Vízilabda Klub, sport, vízilabda,mérkőzés
A fehér sapkás Ajtai Miklós és a Békésút-Békéscsabai Vízilabda Klub kapujában Korcsok Péter jó összhangban dolgozott az első mérkőzésen, amelyik két pontot hozott a konyhára
Fotó: Békéscsabai VK

A fiatalokkal teletűzdelt Békéscsaba jelentős előnyre tett szert, a végjátékban azonban ellenfelük nagyobb sebességre kapcsolt, és a rendes játékidőben utolérte a Békés vármegyei alakulatot. A szétlövésekben azonban a csabaiak már egyszer sem hibáztak, így a jutalmuk két pont lett.

Békésút-Békéscsaba–Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli 8–12 (2–3, 2–4, 1–3, 3–2)

OB II-es mérkőzés, Csongrád. V.: Kendeházi. Békéscsaba: Korcsok P. – Szanyi, Szatmári L. 1, Mucsi, Zsilák 1, Ajtai 1, Pallag 1. Cs.: Krizsán (kapus), Budai 1, Suhajda Z. 2, Laczó P., Gyebnár, Hajdu A., Katona P. 1. Edző: Fodor Ádám, Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 9/3. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. 

A második mérkőzésen mintha egy kicsit fáradtabban mozgott volna a Békéscsaba, ellenfele tekintélyes előnyre tett szert, amivel Korcsokk már tudtak mit kezdeni.

Fodor Ádám: – Az első mérkőzésünk eleje szorosan alakult, majd sikerült ellépnünk ellenfelünktől. A harmadik negyedben már négygólos volt az előnyünk, amikor elhitte a csapat, hogy megvan a mérkőzés. Ettől kezdve nem voltunk elég feszesek, az ellenfelünk pedig döntetlenre mentette a találkozót, de legalább a szétlövésből már mi jöttünk ki jobban. A második találkozón nem volt sanszunk a győzelemre, s ez dühítő, mert a két csapat kvalitását tekintve lehetett volna keresnivalónk. Ezen a meccsen nem csapatként működtünk, ellenfelünk ugyanakkor fegyelmezetten játszott, csapatként működött. Nekünk jobban össze kellene csiszolódni ahhoz, hogy több keresnivalónk legyen ebben a kimondottan erős csoportban.

Az állás az első kör (két forduló) után: 1. Szentesi Sport- és Üdülőközpont 6, 2. Csongrádi VVSE 6, 3. Szegedi Tudományegyetem Szegedi Vízipóló Suli 3, 4. Békésút-Békéscsaba 2, 5. Szegedi VTK 1, 6. Szegedi UVTE 0. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában