Labdarúgás

2024.09.12. 15:00

Minden mérkőzés egy döntő az első osztályban

Nem tűnnek megilletődöttnek az újonc csapatok a Békés vármegyei I. osztályú bajnokságban, a Kondoros és a Békés is remekel, de a Dévaványa is jól tartja magát. Közben az aranyesélyesnek számító együttesek, így a Szarvas, az Orosháza és a Békéscsaba II. is jó hétvégét zárt. Ez a hármas azonban nem mehet biztosra az 5. fordulóban, idén tényleg igaz a megállapítás, hogy bárki megverhet bárkit.

Gajdács Pál

A fekete mezes szarvasiakra nem vár könnyű feladat Dévaványán

Fotó: Babák Zoltán

Szeptember 13., péntek, 17.00

Békéscsaba 1912 Előre II. (1.)–Nagyszénás SE (9.)

Jakab Péter, a Békéscsaba 1912 Előre II. edzője: – Az előző pontvadászatban a bajnok Gyulán kívül három csapattól, a Szeghalomtól, a Gyomaendrődtől és a Nagyszénástól kaptunk csak ki. Mindkét együttes sokat változott azóta, így a Nagyszénás is, ahol minőségi edző irányít és bár a rutinos Lugasi-testvérek és Márk Ádám is távozott, sok ügyes fiatalt állítottak csatasorba. Olyan csapatnak tartom a szénásit, amelyik képes a meglepetésre, legutóbb az éppen addig veretlen Jaminát győzte le. A papírforma alapján nekünk nyerni kellene, ám ebben a bajnokságban senki ellen nem lehet biztosra menni. Ami még mellettünk szólhat, hogy naponta edzünk és az NB II.-e csapattól számíthatunk segítségre.

Szeptember 14., szombat, 13.30

Jamina SE (5.)–Szeghalmi FC (10.)

Mazán Zoltán, a Jamina SE edzője: – Tartottunk tőle, hogy kikapunk Nagyszénáson. Az addigi eredményeink azért nem a véletlen számlájára írhatók, dolgozunk, kezdünk összeállni, megvan, hogy mit akarunk játszani, ezt kell tovább „fejleszteni”. Sajnos az benne van a játékban, hogy nem tudunk gólt lőni, az ellenfél pedig betalál, azután pedig igen nehéz felállt fal ellen játszani. Pedig szerintem a Nagyszénás ellen játszottunk eddig a legjobban, rengeteg támadást vezettünk. Szombaton mindkét csapat javítani akar. A tavalyinál jobb, erősebb a mostani megye egy, minden mérkőzés egyfajta döntő, rengeteg múlik az aznapi formán. Sérültünk – Ökrös Dávid kivételével – nincsen, így majdnem teljes a játékoskeret.

Szeptember 14., szombat, 16.30

Békési FC (4.)–Kondorosi TE (2.)

Szarvas András, a Békési FC edzője: – A szeghalmi eredmény akkor ér sokat, ha a Kondoros ellen is pontot, vagy pontokat szerzünk. Négy forduló után azért még nem lehet reálisan értékelni az erőviszonyokat, az biztos, hogy eddig a mérkőzéseinkből kihoztuk a maximumot. Úgy kell játszanunk, mint Szeghalmon, fegyelmezetten, taktikusan, odaadóan, csak most kilencven percen keresztül, s akkor lehet esélyünk. A Kondoros eddig jól szerepel, igaz előtte sem számított rossz csapatnak. A keresztszalag-szakadást szenvedett Ollé Péter kivételével nincs sérültünk.

Dévaványai SE (8.)–Szarvasi FC (7.)

Bereczki Árpád, a Dévaványai SE edzője: – Ki-ki meccset játszottunk az erős Kondorossal idegenben, ez megfelelő alapot adhat számunkra a Szarvas elleni meccsre is. Ellenfelünk elsődleges célja a bajnokság megnyerése, amely szerintem az osztály legerősebb játékosállományával rendelkezik. Nekünk teljesen mások a céljaink a bajnokságban, nem is mi vagyunk a mérkőzés esélyese. Bízom benne, hogy a szurkolóink biztatása mellett tudunk egy jó meccset játszani. Több hiányzónk is lesz. Papp Dávidnak most lesz az esküvője, sok boldogságot kívánok az ifjú párnak! A testvére Viktor ugyanide lesz hivatalos. Adamecz Istvánt és Szalai Balázst szintén nélkülözni kell és kérdéses még Szántó Bence szereplése is.

Orosházi MTK-ULE (3.)–Gyomaendrődi FC (6.)

Bodzás Ádám, az Orosházi MTK-ULE edzője: – Bízom benne, hogy most már sikerül átlépnünk a saját árnyékunkat. A hétvégi Mezőhegyesen mutatott játékunkra lehet alapozni. A játék minden elemében sikerült előre lépnünk, amit remélem át tudunk menteni a szombati mérkőzésre. Nehéz mérkőzésre számítok. A gyomai csapat fiatal, és ezért lehet, hogy ilyen hektikus a teljesítményük. Éppen ezért nem lehet tudni most melyik arcukat fogják mutatni. Jobb tartani tőlük, mint megijedni. Szeretnénk szép játékkal szolgálni a hazai közönségnek.

Füzesgyarmati SK (12.)–Mezőhegyesi SE (11.)

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakmai koordinátora: – Hogy a játéktudásban két hasonló csapatról van-e szó, majd eldől szombaton. A helyzet nem változott, több sérültünk és egyéb okból hiányzónk van, de ettől függetlenül szeretnénk megszerezni az első győzelmünket, amire akkor van esély, ha az alapcsapatunk rendelkezésre áll majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában