Kézilabda

2024.09.17. 13:53

A Ferencváros otthonában játszik az Előre NKSE

A Győri Audi ETO KC után újabb Bajnokok Ligájában szereplő együttessel csap össze idegenben a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női csapata az NB I.-es bajnokság 3. fordulójában.

Gajdács Pál

Román Dorina a tavalyi mérkőzésen lő a Fradi kapujára

Fotó: Für Henrik-archív fotó

Ahogy egy hete a BL-győztes Győri Audi ETO KC ellen sem táplálhatott vérmes reményeket a viharsarki egység (ehhez képest a félidőben még döntetlenre állt a zöld-fehérek ellen Rác Sándor együttese), úgy az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában sem győzelmi esélyekkel és reményekkel lép parkettra.

FH_2367
Román Dorina a tavalyi mérkőzésen lő a Fradi kapujára. Fotó: Für Henrik-archív fotó

Nagyon úgy fest, hogy a fővárosi zöld-fehérek már a szezon legelején elkapták a csúcsformát, mert amellett, hogy a bajnokságban a Budaörs (30–18) és a Mosonmagyaróvár (29–23) ellen is gond nélkül hozták a kötelezőt, a Bajnokok Ligájában is százszázalékos a dán Allan Heine alakulata. Az első fordulóban a dán Nykobing Falster Handbold (31–22), a hétvégén a HC Podravka Vegeta (33–24) sem tudta útját állni a magyar csapatnak.

A csabai lányok igazi nemzetközi alakulat ellen játszanak. Az újak közül a két orosz, Valerija Maszlova és Darja Dmitrijeva, valamint a német kapus, Laura Glaser is remekül illeszkedett be a csapatba.

A Békéscsaba két kör után még nyeretlen a magyar bajnokságban, ami azért fájó, mert a nyitányon az újonc Szombathely ellen titkon pontot, pontokat reméltek a lilák. Nagy valószínűséggel ez a kétmeccses széria nem az Elek Gyula Arénában fog megszakadni – s itt ismételhetnénk az egy héttel ezelőtt a győri találkozón megfogalmazottakat – az első hazai, október 5-én a Fehérvár elleni nagyon fontos mérkőzésre felkészülésre kifejezetten hasznos lehet a szerdán 19 órakor kezdődő csata.

A találkozón Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán játékvezetői kettős fújja a sípot. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában