Labdarúgás

13 órája

A még nyeretlen Szeghalmi FC otthonában szerepel az éllovas Előre II.

Az 5. forduló után az élen kialakult az az állás a Békés vármegyei I. osztályban, amit talán előzetesen is elképzeltek a futballszakemberek. A következő körben a hárompontos előnnyel vezető Békéscsaba 1912 Előre II. csapata a még nyeretlen Szeghalmi FC otthonában vizitál, a második Szarvas otthon az újonc Békéssel meccsel, míg Orosházán szomszédvári rangadót rendeznek a Nagyszénás vendégszereplésével. A papírforma könnyen borulhat mindhárom helyszínen, ha abból indulunk ki, hogy már mennyi meglepetés-eredmény született a bajnokságban.

Gajdács Pál

Békéscsaba 1912 Előre II.: nehéz feladat előtt Szeghalomban

Szeptember 20., péntek, 16.30

Békéscsaba 1912 Előre II., labdarúgás, Szeghalmi FC
Vágási Tamás (5) és társaitól kemény védekezésre lesz szükség a gólerős Békéscsaba 1912 Előre II. támadói ellen
Fotó: Bencsik Ádám-archív fotó

Szeghalmi FC (11.)–Békéscsaba 1912 Előre II. (1.)

Oláh Ferenc, a Szeghalmi FC edzője: – Sajnos nem tudunk még mérkőzést nyerni, pedig megvolt erre többször is a lehetőségünk. Ráadásul most a listavezető lesz az ellenfelünk, akiket jól ismerünk, igaz ők is bennünket. Nyáron hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk velük. Gyors, fiatal csapattal találkozunk, végig fegyelemre, koncentrációra és végre egy kis szerencsére lesz szükségünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, ugyanis ez a célunk. Nem térünk el a megszokott játékunktól, talán egy kis módosítást eszközölök, de ez attól is függ, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó játékosaim tudják-e vállalni a játékot.

Szeptember 21., szombat, 13.00

Gyomaendrődi FC (7.)–Mezőhegyesi SE (10.)

Karászi László, a Gyomaendrődi FC edzője: – A Mezőhegyest előzetesen az első háromba vártam a bajnokságban, mert szerintem az egyik legjobban igazoló csapat volt a nyáron. Jó játékosok alkotják a keretüket, a kérdés, hogy mikor állnak össze? Természetesen megpróbálunk belőlük felkészülni, nem szeretnénk, ha pont ellenünk lendülnének igazán bele. Mint mindig, most is a győzelem reményében lépünk pályára, amire jó esélyünk is van, mert kezdünk egyre jobban összekovácsolódni. Reményeim szerint senki nem fog hiányozni, így az ideális összeállításban várhatjuk a szombati mérkőzést.

Szeptember 21., szombat, 16.30

Dévaványai SE (8.)–Füzesgyarmati SK (12.)

Bereczki Árpád, a Dévaványai SE edzője: – Az elmúlt fordulóban jó meccset játszottunk a Szarvas ellen és reális esélyünk volt a pontszerzésre, de sajnos a rutintalanságunk miatt pont nélkül maradtunk. Némileg meglepő a füzesgyarmatiak botladozása, mert az ügyes, fiatal játékosok mellett azért maradt hét labdarúgó a magasabb osztályból is. Nem téveszt meg bennünket a gyarmatiak pozíciója a táblázaton. Nehéz mérkőzésre számítok, ahol apróságok fognak dönteni, remélhetőleg most a mi javunkra. Újra lesznek hiányzóink, Papp Viktor sérüléssel bajlódik, és feltehetően Somogyi Tamásra sem számíthatok, de kérdéses még Végh Tamás játéka.

Szarvasi FC (2.)–Békési FC (6.)

Somogyi János, Klimaj Zoltán, a Szarvasi FC edzői: – Szeretnénk védekezésben is előrébb lépni, mert eddig nagyon sok gólt kaptunk. Nincsenek könnyű mérkőzések, senki ellen nem lehet biztosra menni, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Mi vagyunk a szombati mérkőzés esélyesei, amit a pályán is érvényesíteni akarunk.

Kondorosi TE (4.)–Jamina SE (5.)

Janis János, a Kondorosi TE edzője: – A Békés elleni mérkőzésünk elmaradt a múlt héten, amit egy cseppet sem bánok, mert nem edzettünk valami acélosan. Ehhez sajnos hozzá kell szoknunk, mert a csapat harminc százaléka a fővárosban tanul. Nagyon várjuk a hétvégi mérkőzést, hogy újra egyben legyen a csapat. A Jamina sokat erősödött a tavalyi szezonhoz képest, nagyon masszívak hátul és gyorsak az előrejátékban. Amire talán a legjobban figyelnünk kell, az a rögzített szituációk. Nem ülhetünk a babérjainkon, hiszen nagyon nehéz sorozat vár ránk a következő hetekben. Egyelőre mindenki egészséges. Bízom benne, hogy jó játékkal fogunk előrukkolni a lelkes szurkolóink előtt.

Nagyszénás SE (9.)–Orosházi MTK-ULE (3.)

Kvasznovszky József, a Nagyszénás SE edzője: – Békéscsabán a nyolcvanadik percben még csak kettő egyre vezetett az Előre II., ezért előreküldtem az egyik védőmet, de sajnos az ő helyén rúgták a harmadik gólt, viszont úgy érzem, hogy muszáj volt kockáztatnunk. Az Orosháza egy jó erőkből álló csapat. Láttam a Gyomaendrőd elleni mérkőzésüket, beszorították ellenfelüket a saját térfelükre, de végül döntetlen lett az eredmény. A szombati mérkőzés háromesélyes, de hazai pályán a győzelemre törekszünk.

Sajnos Balázs Milánt nélkülöznünk kell, aki az árvízi védekezésben vesz részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában