Labdarúgás - NB III

2024.09.08. 19:25

Gyulai bravúrgyőzelem a rangadón - galériával

Bravúros hazai győzelemmel a tabella második helyére küzdötte fel magát a Gyulai Termál FC NB III.-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság vasárnapi 7. fordulójában a tavaly még másodosztályú Tiszakécskét múlta felül taktikus, fegyelmezett játékkal.

Bakulya Mihály

A gyulaiak nagyot küzdve arattak rendkívül értékes győzelmet. Fotó: Kiss Zoltán

Gyulai Termál FC–Tiszakécskei LC 2–0 (1–0)
NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 640 néző. Vezette: Ujhelyi Tamás (Tőkés Róbert, Márkus Péter).
Gyula: Füstös – Szabó Zs., Szabó P., Wéber, Krajcsó (Geiger, 66.) – Vörös (Szilágyi, 73.), Katona (Kukla, 66.) – Czirok (Ilyés, 86.), Zelenyánszki, Zabari – Csicsely (Malkócs, 66.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Tiszakécske: Prokop – Balázs, Valencsik, Krupánszki (Mars, 85.), Grünvald (Antal, 83.) – Szekér, Sipos Z. (Takács T., 76.), Pintér D. – Takács Zs., Horváth E. (Vajda, 85.), Zámbó. Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerző: Krajcsó (21.), Czirok (84.).

Telt ház fogadta a pályára lépő játékosokat. A vendégek intenzív letámadással próbáltak zavart kelteni az elején, ám amikor ez alább hagyott, kiegyenlítődött a játék, mi több átterelődött a kécskei térfélre. Közvetlenül az ivószünet előtt megszerezte a vezetést a gyulai együttes. Az előretolt Csicsellyel szemben szabálytalankodtak a tizenhatos csücske táján a pálya jobb oldalán. A 23 méteres szabadrúgást Krajcsó a sorfal fölött tekerte a rövid felső sarokba, Prokop kapusnak sansza nem volt hárítani, 1–0. A látogatók kombinatív játéka a folytatásban sem jutott érvényre jutni, a labda többnyire a két tizenhatos pattogott. A hazaiak stabil és fegyelmezett teljesítménnyel őrizték a számukra kedvező eredményt.
Szünet után a Tisza-partiak az egyenlítés reményében átvették a kezdeményezést. A gyulaiak szervezetten védekeztek, de így is akadt két lehetőség a vendégek előtt az egyenlítésre. Az egyiket Füstös hárította, másodszor a támadó volt pontatlan. Az utolsó negyedórába fellazult hátul a Kécske, így megnyílt a tér a hazai kontrákra. Malkócs és Czirok eldönthette volna a találkozót, ám nagy helyzetben hibázott. Utóbbi a 84. percben tette ezt jóvá, amikor Geiger szöktetésével mindenkit faképnél hagyott a bal szélen, és a kapus mellett a hálóba helyezte a játékszert, 2–0.

Jó: az egész hazai csapat, ill. Prokop, Takács Zs., Sipos Z.
Ekker Attila: – Nagyot küzdöttünk, nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottak a fiúk, ennek köszönhetően egy értékes győzelmet szereztünk egy kiváló csapat ellen. Köszönjük a szépszámú nézősereg buzdítását!

Vincze Gyula

További eredmények: Szolnok–Kecskemét II. 2–2, Bp. Honvéd II.–Dabas 3–1, Vasas II.–Pénzügyőr 3–0, Erzsébeti SMTK–Tiszaföldvár 0–0, Martfű–Monor 1–1, BKV Előre–Szeged 2–3, Csepel–Hódmezővásárhely 5–3.

Mesterlövészek
8 gólos: Horváth László Dávid (Monor)
5 gólos: Kerék László (BKV Előre)
4 gólos: Földi Dániel (Pénzügyőr), Krajcsovics Ábel György (Bp. Honvéd II.), Kriska Norbert (Martfű), Kubó Gábor (Erzsébeti SMTK), Orovecz Ádám (Szeged), Rideg Bálint Imre (Vasas II.), Takács Tamás (Tiszakécske)

Következik
8. forduló. Szeptember 22., vasárnap, 11.00: Kecskeméti TE II.–Vasas FC II. 16.00: BKV Előre–Csepel TC, Szegedi VSE–Gyulai TFC, FC Dabas–Martfűi LSE, Monor SE–Erzsébeti SMTK, Tiszaföldvár SE–Szolnoki MÁV FC, Pénzügyőr SE–Hódmezővásárhelyi FC. 17.00: Tiszakécskei LC–Budapest Honvéd II.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában