Asztalitenisz

2024.09.01. 15:41

Korosztályos évadnyitót rendeztek a fővárosban

A Békés vármegyei fiatalok közül az orosházi Sánta Elena volt a legeredményesebb az U11-es és az U13-as korosztályú leány és fiú idénynyitó asztalitenisz ranglistaversenyen, melyet a budapesti Ormai László Csarnokban rendezett meg a MOATSZ.

Verasztó Lajos

Az orosházi Sánta Elena jól teljesített

Az ASE Orosháza játékosai közül az U11-es lányoknál (20 induló) Sánta Elena csoportjában második lett. A főtáblán a nyolcaddöntőben 3:1-re legyőzte a szombathelyi Vincze Lucát, a négy közé jutásért viszont 3:0-ra kikapott a tolnai Andróczi Grétától és osztott ötödik helyen zárt. Csík-Darabos Éva egy győzelemmel harmadik lett csoportjában, így számára itt véget is ért a viadal. Az U13-as lányoknál (51 induló) Vadász Réka csoportmásodikként került a 32-es főtáblára, ahol az első mérkőzésén 3:1-es vereséget szenvedett a kecskeméti Galamb Nórától.

A fiúknál az U11-es korosztályban 37 résztvevő csatázott. Kéri Kristóf (ASE Orosháza) csoportelsőként került a főtáblára, ahol előbb 3:0-ra verte a soproni Gilicz Dávidot, majd a nyolc közé jutásért 3:0-ra kikapott a későbbi bronzérmes ceglédi Kiss Pétertől. A szarvasi Demeter Lehel ASE fiataljai közül Németh Endre csoportelsőként végzett. A nyolcaddöntőben 3:2-re nyert a szerencsi Kerekes Zsombor ellen, majd szintén ötjátszmás meccsen kikapott a kiskunmajsai Horváth Dánieltől.

Az U13-as korosztályban (67 induló) Kéri Kristóf csoportelsőként jutott a főtáblára, ott azonban 3:0-ra kikapott Vámosi Benjamintól (KSI). Németh Endre szintén a legjobbnak bizonyult a csoportjában. A 32 közé jutásért 3:0-ra verte a kispesti Varga-Hubert Zalánt, majd a dunakeszi Csóka Teó ellen nyert 3:2-re. A végállomást a negyeddöntős 3:0-s vereség jelentette Bodon Attilától (KSI). A Demeter Lehel ASE fiatalja, Bakulya Tamás is csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol előbb 3:0-ra nyert Unyi Zoltán (Szerva ASE) ellen, majd 3:2-re győzött Müller Dániel (Pingpongozz Velünk SE) ellen, a nyolc közé jutásért viszont 3:0-ra kikapott Váry Zsombortól (BVSC-Zugló).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában